Aperitiv omleta cu cartofi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2017 | 4027 vizualizari

 

Am descoperit omleta cu cartofi în Franța, la o prietenă. Am "adus" rețeta în țară și a  fost pe placul familiei. Numai că eu am adăugat cașcavalul. Mi se pare și mai bună așa. Oricum, e un mic dejun foarte bun și consistent.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 2 cartofi
  • 50-75 grame cașcaval ras
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu cartofi:

Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se ardă. Când sunt aproape gata, se presară peste ei o parte din cașcavalul ras. Se mai acoperă puțin tigaia, după care se toarnă cartofii astfel prăjiți peste ouăle bătute bine, cu sare și piper, într-un castron.

Se amestecă totul și se răstoarnă în tigaia în care au fost prăjiți cartofii. Coaceți omleta la foc mic, să nu se ardă, ci doar să se rumenească frumos. Stratul de omletă va fi destul de gros, dar vă veți folosi de spatula din lemn ca să întoarceți cu grijă porțiunile de ouă crude, având grijă ca omleta să râmână legată. Când s-a rumenit, se răstoarnă pe un platou, după care o veți răsturna din nou în tigaie, ca să se rumenească și pe cealaltă parte. Când este aproape gata, veți presăra peste omleta din tigaie restul de cașcaval, o veți mai lăsa puțin pe foc cu capacul pus, după care o veți răsturna pe platoul de servit.

Se mănâncă imediat, caldă.                                                                                                                                                                       

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie prăjiți puțin înainte (înmuiați, practic) pentru că, dacă ar fi să-i punem odată cu ouăle, în tigaie, ar rămâne cruzi. Ouăle se prăjesc mult mai repede și s-ar arde, dacă ar fi să așteptăm ca și cartofii să se pătrundă bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

18.06.2017, 09:05

Mulțumesc frumos, Kytz, mulțumesc frumos, Dante!

DIANA B 1

18.06.2017, 11:13

Ce mi-ar placea la ora asta ...

RODIMUR 1

18.06.2017, 12:02

Da, e foarte bună. Eu chiar am făcut, în dimineața asta și se pare că horosmopul, astăzi, m-a nimerit...!
Mulțumesc, Diana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

ieri la 15:46

Clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Iepuras la cuptor in suc de rosii

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Prăjitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

Tort cu coacaze rosii si albe

pe 22.02 la 11:50

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor