Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2017 | 2080 vizualizari

 

Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă rămasă cu fulgii de porumb, de asemeni rămași și am constatat că ne place omleta cu fulgi de porumb, așa că am început s-o includ in meniu, din când în când.
Este ușor crocantă și sățioasă, o servim fără pâine, cu brânză și ceapă verde, sau cu legume proaspete.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o porție:
  • 2 ouă mari sau 3 mai mici
  • 1 lingură muștar( opțional)
  • sare
  • piper
  • 100 g fulgi de porumb
  • puțin unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu fulgi de porumb:

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper.


Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins.


Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de porumb.


Întindem compoziția de omletă uniform, cu o paletă și o rumenim pe ambele părți, la foc mediu spre mare.


Pentru a nu se rupe omleta când o întoarcem pe partea cealaltă, luăm o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii, înclinăm ușor tigaia spre farfurie și lăsăm omleta să alunece pe farfurie, cu partea rumenită în jos, apoi așezăm tigaia deasupra omletei, prindem cu ambele mâini( folosind mănuși) de o parte și de alta, atât tigaia cât și farfuria și le răsturnăm invers.


Dacă folosim o paletă sau metoda clătitelor, riscăm să se rupă frumusețe de omletă. Sau preparăm omleta într-o tigaie cu diametrul mic.


Nouă ne-a plăcut această omletă cu fulgi de porumb, sper să vă placă și vouă.


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Anett 1

17.12.2017, 17:40

super!

Catalina L 1

17.12.2017, 21:29

super ideea

Renataedina 1

21.12.2017, 10:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Corndog

la 21:24

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza