Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2017 | 1086 vizualizari

 

Cum incepe sa vina caldura, incerc sa fac retete mai usoare, sa le putem servi cu salate, ca sa profitam de legumele proaspete de pe piata. Aceasta omleta este ideala pentru orice moment din zi si se face cu ingrediente destul de simple. Deci, servim o omleta calda?

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 linguri smanatana de tara
  • 120 gr mozzarella
  • 150 gr spanac proaspat
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline + 2 linguri ulei de masline pentru sotat spanacul
  • 1 catel de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu spanac la cuptor:

Spalam bine spanacul.

Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz.

Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator.

Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt.

Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de masline, spanacul tocat si catelul de usturoi curatat.

Il sotam 2-3 minute, scoatem usturoiul si tragem tigaia de pe foc.

Ouale le batem spuma cu sare si piper. Incorporam smantana.

Mozzarella o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, o adaugam peste oua.

Ardeiul kapia il taiem cubulete, il punem peste compozitia de mai sus impreuna cu spanacul.

La final, adaugam mararul verde, tocat marunt.


Tapetam o tava de 20/22 cm cu hartie de copt, punem o lingura de ulei de masline, il intindem pe toata hartia.

Turnam compozitia de omleta.


O introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana aceasta devine rumena si este coapta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute sa se racoreasca.


Se serveste calda cu o salata de legume proaspete.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

noiinbucatarie 1

18.05.2017, 08:30

Foarte bine arata!

oanapl 1

19.05.2017, 10:24

Ce bine arata! Iti vine sa le mananci pe loc!

Rocsi 1

19.05.2017, 21:23

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu unt aromat, branza brie si nuca