Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2017 | 1997 vizualizari

 

Cum incepe sa vina caldura, incerc sa fac retete mai usoare, sa le putem servi cu salate, ca sa profitam de legumele proaspete de pe piata. Aceasta omleta este ideala pentru orice moment din zi si se face cu ingrediente destul de simple. Deci, servim o omleta calda?

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 linguri smanatana de tara
  • 120 gr mozzarella
  • 150 gr spanac proaspat
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline + 2 linguri ulei de masline pentru sotat spanacul
  • 1 catel de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu spanac la cuptor:

Spalam bine spanacul.

Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz.

Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator.

Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt.

Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de masline, spanacul tocat si catelul de usturoi curatat.

Il sotam 2-3 minute, scoatem usturoiul si tragem tigaia de pe foc.

Ouale le batem spuma cu sare si piper. Incorporam smantana.

Mozzarella o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, o adaugam peste oua.

Ardeiul kapia il taiem cubulete, il punem peste compozitia de mai sus impreuna cu spanacul.

La final, adaugam mararul verde, tocat marunt.


Tapetam o tava de 20/22 cm cu hartie de copt, punem o lingura de ulei de masline, il intindem pe toata hartia.

Turnam compozitia de omleta.


O introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana aceasta devine rumena si este coapta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute sa se racoreasca.


Se serveste calda cu o salata de legume proaspete.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

18.05.2017, 08:30

Foarte bine arata!

oanapl 1

19.05.2017, 10:24

Ce bine arata! Iti vine sa le mananci pe loc!

Rocsi 1

19.05.2017, 21:23

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Flan de dovlecel