Aperitiv pateu din ficat de pui

de cristinutanicolita in Ficat, 7 Mai 2017 | 3048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ficat de pui
  • 2 fire ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 2 lg ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateu din ficat de pui:

Ficateii se spala si se curata (atentie să nu aiba fiere).

Se pune uleiul la incins, impreuna cu o lingura de unt. Se pune ficatul si se prajeste.

Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se taie. Se pun peste ficatei, se pune si foaia de dafin si se acopera totul cu apa. Se lasa totul la foc, pana se pătrund ficateii.

 Se scoate foaia de dafin si se lasa sa se răcească. 

Se transfera amestecul intr-un vas, se pune o lingura de unt  si se pasează, cu ajutorul unui blender vertical, pana devine o pasta omogenă. 

Se pune pateul intr- un vas, se acopera si se baga la frigider. 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateu din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Portofele cu ficat