Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2020 | 4020 vizualizari

 

Am fost, sunt si voi fi mereu o fana a pateurilor cu branza sarata!
Pentru prima data am zis sa incerc sa prepar si eu aceste minunatii si sincer,  sunt cele mai bune facute in casa si in plus de asta se pot manca pe saturate, pentru toata familia si inca mai raman, deci nu sunt greu de facut, asadar incercati-le! ;)
 "aluaturi de casa"
https://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-93052.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g iaurt grecesc
  • 2 linguri otet din vin alb
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa minerala
  • faina cat cuprinde (circa 350-400 g)
  • Pentru pasta cu care o sa ungem foaia:
  • 250 g unt la temperatura camerei, sa fie moale
  • 100 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 180 g branza sarata
  • 1 lingura cu varf iaurt grecesc
  • 1 ou + 1 albus ramas de la aluat
  • gris (30-40g)
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut si optional mix de seminte sau mac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa:

Pentru inceput facem pasta pentru uns:
Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale!

Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

     Aluatul obtinut il intindem pe masa de lucru (ne ajutam de faina) intr-o forma dreptunghiulara, ungem jumatate de suprafata cu prima parte din pasta de unt si impaturim. Prima data aducem partea neunsa pana la jumatate, apoi partea unsa o ridicam pana acoperim aluatul si la final pliem, dreapta spre centru si stanga peste tot aluatul (vedem foto).
    Dam la frigider circa jumatate de ora pana se intareste untul.
    Procedam asa de inca 4 ori, pana terminam pasta de unt!
    Dupa toate aceste etape, invelim aluatul in folie de plastic si-l dam la frigider pana a doua zi!

 Inainte de a scoate aluatul, pregatim umplutura:
     Branza o maruntin cu o furculita, adaugam iaurtul, oul si albusul, amestecam, apoi punem grisul putin cate putin. Umplutura nu trebuie sa fie foarte moale, dar nici exagerat de tare.

        Incingem cuptorul la 180°C si ne apucam de treaba:
    Aluatul de foietaj il intindem pe masa (ne ajutam de faina) de o grosime de circa 5 mm, sa nu fie foaia nici foarte subtire, ca altfel nu vom mai obtine pateurile frumos crescute.
   Taiem aluatul in dreptunghiuri de dimensiune dorita (le-am facut la ochi, dar asa ca idee am pus o rigla si lungimea are 11cm, iar latimea 7cm ).
   Umplem fiecare dreptunghi, doar de jumatate cu pasta de branza si acoperim cu cealalata jumatate pana obtinem un pachetel, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
   Daca aveti rabdare, puteti da tava la frigider pentru 10-15 minute inainte de a le baga in cuptor! 

Pentru a se umfla frumos untul trebuie sa fie rece! (Eu asa am facut!)

Cat sta prima tava la frigider m-am ocupat de a doua, deoarece mi-au iesit 2 tavi mari si 28 de pateuri cu branza. :D ;)
Dupa ce scoatem tava de la frigider, ungem pateurile cu ou batut si optional puteti presara susan, mac... si dam tava direct in cuptorul incins pentru aproape jumatate de ora, daca le faceti mai mici, cred ca puteti sa le lasati si 20 minute...depinde de cuptor.
   Cat sta in cuptor prima tava, cealalta o dam la frigider si inainte de o da la cuptor, sa ungem si restul pateurilor cu ou batut!
   Sunt super bune, chiar imi era dor de gustul pateurilor cumparate din magazin!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

03.05.2020, 16:46

Apreciez ca ai facut tu aluatul si imi place cum ti-au iesit pateutele!

dantes 1

05.05.2020, 15:22

Bune!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:00

Foarte bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crantanele cu masline