Aperitiv placinta cu branza, ardei si marar la Panini Maker Breville

de Razvan Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2019 | 271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina (sau cat cuprinde)
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 40 g unt
  • 125 ml lapte
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 2 ardei kapia (280 g)
  • 1 legatura marar
  • piper macinat
  • sare (daca branza nu este sarata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza, ardei si marar la Panini Maker Breville:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul.


Intr-un craticior se pun untul si laptele si se tin la foc pana cand se topeste untul. Se toarna acest amestec peste faina din castron si se framanta aluatul. Se mai adauga faina daca este necesar. La final, se spala mainile si se ung cu ulei, se unge si castronul cu ulei, iar din aluat se formeaza o bila. Aceasta se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, la loc cald.


Intre timp, se pregateste umplutura.


Branza se da pe razatoarea cea mare.


Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.


Mararul se spala si se toaca.


Branza, ardeiul si mararul se condimenteaza cu piper si se adauga si sare dupa gust, daca branza nu este sarata. Se amesteca totul.


Cand aluatul a crescut, se imparte in doua.


Se ung placile aparatului Panini Maker Breville cu ulei. Se intinde o parte din aluat direct pe placa (sau se poate intinde un pic pe masa intai) si se adauga umplutura. Se intinde ce-a de-a doua foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se roteste pe sucitor, apoi se desface peste umplutura. Placinta se apasa pe margini cu o furculita si se inteapa din loc in loc.


Se conecteaza aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent electric pana cand aluatul se rumeneste. Se scoate aparatul din priza, iar placinta cu branza, ardei si marar se transfera pe o tava.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza, ardei si marar la Panini Maker Breville" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

CameliaR 1

11.01.2019, 13:38

Ce faine sunt!

Gherca Daniela 1

13.01.2019, 17:32

mmm imi place!

dantes 1

17.01.2019, 18:48

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat