Aperitiv saratele cu pasta de masline si cascaval

de xana in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2018 | 2479 vizualizari

 

Aveam in frigider un rest de pasta de masline Aragon si nu-i puteam gasi mai buna intrebuintare decat la aceste saratele. Nu am stiut cum vor iesi pana cand le-am gustat si nu ma asteptam sa fie atat de bune.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr de cascaval ras
  • 1 lingura cu varf pasta de masline(Aragon sau Kalamata sunt cele mai bune)
  • 100 gr margarina
  • 100 ml smantana lichida
  • 1 ou
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 ou pentru uns
  • mac
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu pasta de masline si cascaval:

Dam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute.

Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi margarina, praful de copt si jumatate din cantitatea de faina si amestecam cu lingura. Punem si restul de faina si cu mana formam un aluat foarte putin lipicios pe care il dam la rece pentru 30 de minute.

Pe suprafata de lucru, presaram putina faina si intindem o foaie potrivit de groasa, apoi o taiem in fasii sau in forma dorita. Punem saratelele in tava cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu mac si putina sare groasa.

Dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, cca. 25 de minute sau pana se rumenesc usor.

 

Mi-a iesit o tava mare de saratele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu pasta de masline si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine umplută