Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2018 | 3424 vizualizari

 

Tarta cu ceapa este o reteta foarte raspandita in regiunea franceza Alsacia.
De obicei este parfumata cu nucsoara, eu am preferat s-o parfumez cu oregano uscat.
Oregano este o planta aromata. Se crede ca isi are originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici “Bucuria muntelui”. Oregano este una dintre cele mai puternice plante cu puteri de vindecare si antibiotice naturale, studiate vreodata.
A fost mult timp cunoscut faptul ca oregano are proprietați anti-bacteriene, Hipocrate folosindu-l ca un antiseptic.
Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral ..etc (sursa: http://www.supereva.ro)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/tarta-cu-ceapa-si-oregano.html

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 g de faina
  • 125 g de unt moale
  • 1 lingurita de sare
  • 10 cl de apa calduta
  • 1 lingura oregano uscat

Garnitura:

  • 5 cepe mari
  • 4 oua
  • 100 g de bacon afumat
  • 15 cl de smantana
  • 15 cl de lapte
  • 1 lingura de ulei
  • sare, piper
  • 1 lingura de oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ceapa si oregano:

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele.

Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o folie  de plastic si dati-l la rece pentru 1 ora.

 Dupa 1 ora incalziti cuptorul la 180°C.

Intinde-ti aluatul pe o suprafata fainata si puneti-l in forma de tarta unsa.

Acoperiti-l cu hartie de copt, puneti deasupra fasole uscata si dati la cutor timp de 20 de minute.

 Intre timp pregatiti garnitura.

Curati si taiati marunt ceapa.

Rumeniti-o cu baconul in uleiul incins timp de 10 minute, la foc potrivit.

 Bateti ouale intregi cu smantana si laptele, puneti sare si piper.

Puneti amestecul cu ceapa peste aluatul copt si varsati deasupra amestecul cu oua.

Presarati deasupra oregano uscat.

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Serviti -o calda cu salata verde.

Pota Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ceapa si oregano" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Decoratiuni pentru masa pascala