Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2018 | 2522 vizualizari

 

Am profitat ca s-a mai racorit afara si am dat drumul la cuptor, insa de data asta nu pentru ceva dulce, ci pentru o tarta sarata, ideala pentru picnicul bucatarasilor. A fost pe placul tuturor, chiar si a celor care nu prea adora spanacul ;).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 300 g spanac proaspat
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 1 morcov
  • 300 g branza framantata de vaci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1 cutie mica boabe de porumb dulce
  • sare, piper
  • marar
  • 50 g cascaval ras
  • In plus avem nevoie de:
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi:

Pentru aluat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in jumatate din cantitatea de lapte caldut si lasam 2-3 minute .
Intr-un bol cernem faina si facem o gropita in mijloc in care vom pune drojdia activata. Pe margini presaram sarea apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam. Adaugam treptat uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperim bolul si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora)

Intre timp pregatim umplutura. Spanacul spalat bine il punem la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 3-4 minute apoi il scoatem si il scurgem bine. Taiem spanacul marunt.
Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul in ulei de masline si putina apa pana se inmoaie apoi adaugam morcovul ras si mai lasam 1-2 minute. Adaugam spanacul si amestecam bine.
Stingem focul si lasam sa se raceasca putin.

Separat batem bine ouale in care adaugam smantana si 200 g din branza framantata.
Adaugam amestecul peste spanac si omogenizam.
La sfarsit adaugam boabele de porumb scurse bine si mararul tocat. Potrivim de sare si piper.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata.
Rupem o bucatica din aluat si o punem deoparte.
Intindem aluatul in foaie rotunda, nu foarte subtire iar apoi il transferam in tava unsa cu unt.
Ridicam aluatul si pe marginile tavii si taiem eventualul surplus.
Punem umplutura peste aluat si nivelam. Adaugam apoi restul de branza si cascavalul ras.
Din aluatul pus deoparte intindem o foaie din care taiem fasii pe care le asezam deasupra placintei.
Batem bine un ou cu care vom unge placinta.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se raceasca apoi portionam. Este la fel de buna atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI