Aperitive cu ciuperci

de ionix in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2010 | 5505 vizualizari

 

eu am mai umplut cu niste carnita si branza sarata... :p

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100-125 ml lapte caldut
  • lapte cat cuprinde
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • 10 g de drojdie proaspata
  • sare
  • ou pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 ciuperci
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei
  • sare, piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu ciuperci:

Preparare aluat:

Facem maiaua: peste drojdie punem laptele caldut si zaharul. presaram putina faina si lasam maiaua la dospit. Cand maiaua este gata o turnam in mijlocul fainii, presaram si sare. Amestecam luand dinspre margini spre interior. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop si dam la doptit, intr-un loc caldut, timp de 45 de minute. Intre timp preparam ciupercile.

Preparare umplutura:

Ciupercile se taie cubulete mici si se pun la fiert. Cand au fiert le punem la scurs. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam ciupercile si lasam sa se caleasca vreo 10 minute. Lasam la foc mic si amestecam intruna. LA final punem sare, piper, busuioc si usturoiul taiat rondele. Aceasta compozitie o lasam la racit.

Asamblare aperitive:

Dupa ce aluatul a crescut, intindem o foaie pe o planseta curata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie foarte subtire Cu un pahar, cu o gura mai mare, decupam cerculete. Pe mijlocul fiecarui cerc punem cate o lingurita din umplutura de ciuperci rece. Unim capetele si cu furculita inmuiata in ou presam marginile. Asezam aperitivele intr-o tava, in care am pus hartie de copt, si le ungem cu ou. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos. Eu le-am tinut cam 18 minute, acum depinde de cuptor.

Se servesc atat reci cat si calde.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

ionix 1

14.11.2010, 12:16

@Nadina. tie-ti fac cu mai multe ciuperci

Adinacarla 1

22.11.2010, 13:26

babi5 1

28.09.2013, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!