Aperitive cu ciuperci

de ionix in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2010 | 12039 vizualizari

 

eu am mai umplut cu niste carnita si branza sarata... :p

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100-125 ml lapte caldut
  • lapte cat cuprinde
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • 10 g de drojdie proaspata
  • sare
  • ou pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 ciuperci
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei
  • sare, piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu ciuperci:

Preparare aluat:

Facem maiaua: peste drojdie punem laptele caldut si zaharul. presaram putina faina si lasam maiaua la dospit. Cand maiaua este gata o turnam in mijlocul fainii, presaram si sare. Amestecam luand dinspre margini spre interior. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop si dam la doptit, intr-un loc caldut, timp de 45 de minute. Intre timp preparam ciupercile.

Preparare umplutura:

Ciupercile se taie cubulete mici si se pun la fiert. Cand au fiert le punem la scurs. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam ciupercile si lasam sa se caleasca vreo 10 minute. Lasam la foc mic si amestecam intruna. LA final punem sare, piper, busuioc si usturoiul taiat rondele. Aceasta compozitie o lasam la racit.

Asamblare aperitive:

Dupa ce aluatul a crescut, intindem o foaie pe o planseta curata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie foarte subtire Cu un pahar, cu o gura mai mare, decupam cerculete. Pe mijlocul fiecarui cerc punem cate o lingurita din umplutura de ciuperci rece. Unim capetele si cu furculita inmuiata in ou presam marginile. Asezam aperitivele intr-o tava, in care am pus hartie de copt, si le ungem cu ou. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos. Eu le-am tinut cam 18 minute, acum depinde de cuptor.

Se servesc atat reci cat si calde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu legume si prosciutto crudo