Aranci di riso cu piept de pui

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2013 | 1663 vizualizari

 

Hoinarind ieri pe Facebook la saitul Bucatarasului am gasit aceasta reteta ce mi s-a parut interesanta si tentanta totodata, a postat-o angyb,iar eu azi am trecut la treaba,dar cu mici modificari, neavind scumpaciunile de sofranuri si restul am folosit produse autohtone,cu rezultat 100% spectaculos.. Bun ,bun.Multmesc Angyb

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez
  • 100 gr telemea
  • 50 gr unt
  • 400 gr piept pui (1 piept)
  • sare
  • piper alb
  • 1 ceapa
  • vegeta
  • 6 oua
  • 2 linguri lapte
  • 300 gr pesmet
  • 150 gr faina
  • 750 ml ulei (trebuiesc prajite in baie de ulei )
  • 100 gr mozzarella delaco
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aranci di riso cu piept de pui:

Am spalat bine orezul si l-am pus intr-o oala la fiert cu putina sare .Trebuie sa fiarba pina absoarbe toata apa .Dam la o parte apoi mestecam din cind in cind sa se raceasca . Intre timp am batut bucatile de pipt si le-am prajit pe un gratar de teflon ..le-am taiat bucatele mici ,la fel am procedat si cu mozzarella.


Cind s-a racit orezul potrivim de sare si piper.


Am adaugat ceapa rasa si stoarsa bine( sa nu fie amara)3 galbenusuri ,untul topit,si am ras si telemeaua apoi am amestecat totul bine .. Intr-un castron am pus albusurile ,cele trei oua, putina sare si 2 linguri de lapte ,am batutu bine si am adaugat 2linguri de faina .


Apoi am luat din compozitia de orez cite o biluta( mai mare ca si o minge de ping-pong ) .


Facem o gaura in mijlo, punem o bucatica de pipt de pui si una de mozzarella Delaco, apoi o modelam, o dam prin faina, apoi prin ou si pe urma prin pesmet .


Repetam operatia pina terminam compozitia . Intr-o tigaie punem uleiuL,lasam sa se incinga bine apoi punem bilutele la prajit ..


Repetam pina la terminare ,le scoatem pe un prosop absorbant ,pentru surplusul de ulei ..


Un aperitiv de nota 10.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Uleiul trebuieste sa fie bine incins

Daca ti-a placut reteta noastra "Aranci di riso cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

babi5 1

23.12.2013, 06:41

Nu pierzi nimic este super buna multumesc angyb

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:15

arata minunat

babi5 1

18.01.2014, 14:44

Arata si bine si este si bun multumesc Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!