Arancini di riso

de angyb in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2012 | 21554 vizualizari

 

Este o specialitate siciliana.sunt niste "mingi "de orez cu diferite umplututi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez
  • 30g unt
  • 100g parmezan
  • 3 galbenusuri
  • 1.2l apa
  • mozzarela
  • prosciuto cotto
  • 2 oua
  • pesmet
  • ulei pt.prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini di riso:

Puneti la fiert orez in apa sarata in asa fel incat cand orez va fi fiert apa sa fie absorbita toata in asa fel incat amidonul sa ramana si orezul va fi lipicios. Luati de pe foc adaugati untul, parmezanul si galbenusul de ou. (reteta siciliana spune ca trebuie adaugat si sofran dar cum nu aveam l-am facut fara)


Amestecati bine si apoi varsati orezul pe o farfurie mare si lasati-l sa se raceasca.


Intre timp taiati cubulete mozzarella si prosciuto.


Cand orezul s-a racit formati mici mingiute, faceti o gaura in mijloc puneti umplutura in mijloc si inchideti bine.


Treceti-le apoi prin oul batul si pesmet.


Se prajesc in ulei fierbinte

 

TIPS-URI

1

Cand ii prajiti trebuie prajiti in mult ulei

2

Trebuie sa "inoate" in ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini di riso" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelakitana 1

24.06.2013, 08:27

nu am mancat si nu am stiut niciodata, dar nu e tarziu voi incerca

andreeaelisa2004 1

03.10.2013, 13:05

voi incerca, pare delicios

bianca92 1

09.10.2013, 14:01

Delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de orez