Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 3 Dec 2018 | 4221 vizualizari

 

 Arancini sunt celebrele chiftelute  siciliene de orez.
În  Sicilia, arancini sunt o mâncare tradițională pentru sărbătoarea de  Santa Lucia pe 13 decembrie, când pâinea și pastele nu sunt mâncate. Acest lucru comemorează sosirea unei nave de aprovizionare cu cereale în ziua  de  Santa Lucia în 1646, ameliorând o foamete severă in timpul ocupatiei arabe . 
Eu am gasit inspiratie in ele si am preparat din orez rece un minunat aperitiv. Am pus ca umplutura bucatele de surimi pentru ca a fost dezlegare la peste.
Am folosit ingredientele ce le-am avut la indemana. Am inlocuit pesmetul cu faina de malai.
 Mai multe informatii gasiti aici :https://en.wikipedia.org/wiki/Arancini
Imi asum ,,maternitatea "acestei retete :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu spanac https://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-spanac-de-post-88777.html
  • 1/2 cana faina malai
  • 1/2 lingurita harissa- pasta ardei iuti cu usturoi
  • 6 buc surimi
  • 2 catei usturoi
  • ulei pentru pulverizat
  • sare de Himalaya
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela:

  1. Orezul rece se pune intr-un bol si se amesteca cu pasta de ardei iute si usturoiul pisat.
  2. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  3. Curatati surimi de folia ce-i infasoara si-i taiati cm la 3 cm dimensiune.
  4. Se ia o cantitate cat o lingura buna de orez condimentat , aplatizatin palma si puneti in mijloc bucata de surimi.
  5. Formati o mica bila rotunda. Ceva de genul unui gombot cu prune.
  6. Pentru formarea mai usoara a bilei de orez treceti palmele prin apa rece.
  7. Fiecare bila se trece prin faina de malai si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Pulverizati peste bilele de orez date prin faina de malai ulei.
  9. Se da tava la cuptor 20 minute la 220 grade Celsius.
  10. Dupa ce arancini incep sa se rumeneasca, se intorc usor sa se coaca si pe fund. Deja ele au o crusta si nu se va mai strica forma.
  11. Serviti chiftelutele Mihaela cu sosul preferat sau doar cu ketchup cum am facut noi.
  12. Alaturi puneti salata de cruditati sau simplu rosii si salata verde.

                                    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Puteti praji arancini in baie de ulei. Eu am ales coacerea pentru o preparare mai sanatoasa.

2

Folositi ce umplutura de peste sau carne doriti.

3

Sunt deliciosi chiar fara umplutura -de post.

4

Folositi surimi de calitate, cititi eticheta. Sa aiba continut cat mai mare in carne de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

10.12.2018, 15:42

Motane . Multumesc

mihaelar63 1

10.12.2018, 15:42

Daniela

mihaelar63 1

10.12.2018, 15:43

Claudia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de orez