Ardei cu varza

de Sylvia in Conserve, 21 Sep 2010 | 7227 vizualizari

 

Va impartasesc reteta mamei mele, ii ies niste muraturi minunate. Varza din ei are o aroma aparte data de un iz subtil de chimen si marar...o delicatesa :)

 

INGREDIENTE

  • La 2 kilograme de ardei ( de preferat ardeii verzi subtiri sau ardei capia…eu aici nu am gasit )
  • o varza mare,
  • cateva frunze de telina,
  • o lingurita de chimen ( ii da un gust foarte bun )
  • sare mare dupa gust ( eu pun sa fie mai sarata varza cu putin decat la o salata obisnuita ) ,
  • cateva fire de marar, 
  • o mana de frunze de dafin,
  • piper boabe eu am luat amestec de 5 boabe de piper,
  • cateva boabe de mustar,
  • cimbru verde sau uscat ,
  • 2 radacini  de hrean taiate in tije subtiri   ,
  • 3 l de apa, o
  • lingura si jumatate de sare mare,
  • o lingura si jumatate de otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei cu varza:

Varza se taie marunt si se amesteca cu sare, o lingurita de chimen, cateva frunze de telina taiata marunt putin marara si se lasa asa o ora.


Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea.


Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza. In fiecare borcan ( eu am pus cateva de 1 litru si un bidon de 2 litri ca asa am avut ) incepem prin a pune un strat de frunze ( telina, cimbru uscat sau verde si o foaie de dafin ), cladim apoi ardeii si punem printre ei frunze de dafin si cimbru, hrean. Punem apoi boabe de piper si mustar si pregatim apa de pus peste ele. Eu am preparat 3 litri, pentru fiecare litru se calculeaza o jumatate de lingura de sare si o jumatate de lingura de otet, eu mai pun cand fierbe si cateva foi de dafin si boabe de piper. Lasam sa dea un clocot scurt si oprim focul si lasam sa se raceasca putin sa nu se sparga borcanele si turnam peste ardei. Deasupra in borcan se pun frunze aromate (telina, cimbru) si se inchid ermetic cand sunt inca calde .


Se pune un platou sub borcane in camara pentru ca s-ar putea ca in zilele ce urmeaza ( la mine s-a intamplat asa cu borcanele cu filet simplu ) sa iasa putina apa cum fermenteaza varza. Daca scade prea mult se completeza cu apa cu sare si otet facuta dupa reteta data, daca nu scade sa ramana ardeii in afara apei se lasa asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Sylvia 1

22.09.2010, 11:13

Nadina sa stii ca si aici sunt destul de mari, si grosi ma cam enerveaza asta . Sa iti aduca si hrean sau la voi se gaseste, eu aici nu gasesc decat ras la borcan facut de polonezi si ala. In valiza de cala pentru avion la intoarcere aveam hrean, leustean si pastai uscate eram ca Nea Marin cu diplomatul de praz daca ma verifica careva

Sylvia 1

22.09.2010, 11:13

Yafa exact langa fasolica merg cel mai bine

Corinuta 1

26.09.2010, 00:11

vai, ce-mi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Salata pentru iarna cu ardei iute -Gogosari in otet