Ardei cu varza in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 28 Oct 2011 | 8612 vizualizari

 

Sunt printre preferati iarna. Se pot face si cu saramura dar mai buni sunt in otet. Secretul este sa cauti arde foarte mici si de diverse culori. Foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • varza alba
  • varza rosie
  • ardei cat mai mici
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • sare
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei cu varza in otet (reteta Motan):

Varza alba si rosie se taie fideluta (cu aparatul este mai usor)


Se presara cu sare (1 lingura la kg de varza), se amesteca bine si se lasa 2-3 ore sa se inmoaie si sa lase zeama.


Ardeii se spala, se curata bine bine de samburi si nervuri (cu lingurita) si se taie la fund in cruce sa iasa aerul si se pun cu gura in jos la scurs.


Hreanul se curata, se taie la 3-4 cm si in sferturi.


Varza se stoarce bine, bine si se pune intr-un castron.


Se umplu ardeii cu varza presand bine bine.


In borcane se pun frunze de telina, un varf de lingurita de boabe de mustar si 3-4 sferturi de hrean.


Se potrivesc ardeii in borcane cat mai bine si de preferat cu gura in sus.


Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.


Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude pentru a nu se sparge.


Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute si se toarna in borcane.


Se agita sa iasa aerul, se completeaza cu otet, se acopera cu farfurioare si se lasa pana a doua zi.


A doua zi se completeaza cu otet, se pun capacele si se pun in camara.


Sunt gata dupa 3 saptamani.


Cu cat sunt mai mici sunt mai estetici.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu varza in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

08.11.2011, 22:23

mena29 1

08.11.2011, 22:33

MotanLaOale 1

08.11.2011, 23:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Ardei murati cu varza, metoda rapida