Gogonele si castraveti pentru iarna

de reisnaor_2006 in Muraturi, 15 Dec 2015 | 2318 vizualizari

 

Cand vine iarna nimic nu poate fii mai bun decat muraturile pe masa atunci cand ai o mancare calda .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogonele
  • 5 kg castraveti
  • 2 legaturi de marar uscat
  • 2 legaturi de cimbru uscat
  • 4 radacini de hrean
  • 1 telina (cu tot cu frunze)
  • sare grunjoasa
  • otet de 9 grade dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele si castraveti pentru iarna:

Spalam castravetii si gogonelele.Curatam, spalam si taiem radacina de telina (frunzele doar le spalam).Curatam, spalam si taiem hreanul pe lung in mai multe bucati.Butoiul dupa ce l-am spalat incepem sa punem ingredientele in el.


Mai intai vom pune pe fundul butoiului frunzele de telina ,hrean taiat si mararul uscat.Incepem sa punem amestecat restul ingredientelor pana se umple butoiul.Intr-un castron punem cate o lingura si jumatate (cu varf) de sare grunjoasa la fiecare litru de apa si otet dupa gust.Amestecam pana se topeste sarea si apoi turnam saramura in butoi.Toate ingredientele trebuie sa fie acoperite de saramura.


Butoiul se inchide ermetic cu capac si se pune la rece unde aveti loc,in pivnita,camara,balcon.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga seminte de mustar,foi de dafin,ardei iute.

2

Asigurati-va de la inceput ca aveti destula saramura.

3

Daca adaugati varza rosie aceasta va nuanta si restu legumelor,precum si culoarea saramurii.

4

daca adaugati otet rosu,muraturile vor iesii roz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele si castraveti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:39

Tare bune sunt!

reisnaor_2006 1

16.12.2015, 12:26

miki_a 1

17.12.2015, 11:52

Ce tentante sunt gogonelele alea parguite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Salata de toamna