Ardei iute caramelizat

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2013 | 1004 vizualizari

 

Ardeiul iute caramelizat este un produs care se obtine extrem de usor, este aspectuos, il putem folosi la diferite preparate si este extrem de iute :)

 

INGREDIENTE

  • -1/2 kg ardei iute
  • -2 linguri zahar brut
  • -1 lingura ulei de porumb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iute caramelizat:

Am inceput prin a taia cubulete fiecare ardei in parte, iarcand au fost toti gata pregatiti doar le-am dat drumul intr-o cratita in care am incins ulei de porumb. I-am lasat sa se prajeasca bine mereu fiind prin preajma si intorcand cu lingura in ei pentru ca altfel s-ar fi ars.


Dupa aproximativ 15 minute am adaugat zaharul brut. Am amestecat cu lingura pana s-a topit. Vom observa ca produsul nostru isi va schimba textura si se va ingrosa putin.


Am oprit focul si cat am lasat la racit, caramelul deja isi facuse treaba si intarise ardeiul prajit.


Cantitatea de ardei iute caramelizat obtinuta am transferat-o intr-o caserola si am pastrat-o la frigider. Poate fi pastrata pentru... si se poate folosi la supe, ciorbe, pizza, fripturi, etc

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iute caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Lia_ 1

30.09.2013, 06:56

ce nebunii mai faci

FlaviaD 1

30.09.2013, 07:35

Multumesc! Merita incercat

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:19

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08