Ardei prajiti umpluti cu carne

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2012 | 2719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei grasi
  • 700 g carne(amestec vita si pui)
  • 2 cepe
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • ulei
  • piper boabe
  • sare
  • piper macinat

Pentru sos

  • o cana cu bulion(eu am avut din cel facut de mama )
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei prajiti umpluti cu carne:

Mai intai ne ocupam de ardei.Taiem cu ajutorul unui cutit in dreptul cotorului si pastram capacelele cu tot cu codita pentru a acoperi ardeii dupa ce acestia vor fi umpluti, astfel incat sa nu iasa compozitia afara .Apoi ii curatam bine in interior ii spalam si ii lasam la scurs.


Intre timp ne ocupam de umplutura .Dam carnea prin masina de tocat. Se curata ceapa,se spala si apoi se taie marunt.


Intr-o tigaie se incinge putin ulei in care calim ceapa .Cand ceapa devine sticloasa adaugam orezul ales,spalat si bine scurs.Adaugam o cescuta cu apa si lasam pe foc circa 5 min pana cand orezul absoarbe toata apa.Avem grija sa amestecam continuu pentru a nu se prinde orezul.Adaugam peste carnea tocata acest amestec.Mai adaugam patrunjelul taiat marunt,boiaua si condimentam dupa gust cu sare si piper.


Amestecam bine si pentru ca am avut carne slaba am adaugat si putin ulei(circa 100 ml).


Framantam bine compozitia.Asa,ne intoarcem la ardei.daca acestia nu sunt bine uscati atunci ii stergem cu un prosop absorbant.


Incingem ulei intr-o tigaie si punem ardeii la prajit.Ii intoarcem pe toate partilesi apoi ii scoatem cu ajutorul unei palete pe un prosop absorbant.Cand am terminat cu prajitul ardeilor trecem la umplerea acestora.Umplem fiecare ardei in parte cu compozitia de mai sus.


Acoperim fiecare ardei cu cate un capacel si apoi ii asezam intr-o cratita mai inalta.Acoperim ardeii cu apa calduta ,adaugam putina sare, foile de dafin si cateva boabe de piper.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa o ora si jumatate.

In timp ce ardeii fierb ne ocupam de sos:


intr-o craticioara incingem putin ulei , adaugam peste el bulionul si o cana cu supa in care au fiert ardeii.Adaugam si o foaie de dafin ,zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa fiarba circa 5 min dupa care adaugam sosul peste ardei.Mai lasam circa 10-15 min pana cand sosul scade si apoi oprim focul .Servim calzi acompaniati de sos si asezonati cu patrunjel verde taiat marunt.Cine doreste poate servi cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei prajiti umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Sylvia 1

14.11.2012, 18:23

minunati !!!!!!!!!!!!!!!

Cris2711 1

17.11.2012, 01:29

mi-ai facut pofta rau,Medi

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 13:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cus cus