Ardei umplut

de maria_ilie in Mancaruri cu carne, 7 Iul 2016 | 578 vizualizari

 

O reteta destul de simpla, agreata de intreaga familie, ardeiul umplut este unul din felurile mele de mancare preferate inca din copilarie, asadar reteta in mare parte am preluat-o de la mama mea draga.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne;
  • 8-10 ardei potriviti;
  • 1 pahar orez;
  • 5 cepe potrivite;
  • mirodenii (boia de ardei dulce, piper, cimbru, delicat);
  • patrunjel verde;
  • pasta de tomate;
  • 1 lingura faina;
  • 2 rosii medii;
  • ulei;
  • 2-3 foi de dafin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Se amesteca carnea, orezul, mirodeniilie si 3 cepe tocate marunt (eu am folosit blender-ul).


Separat se spala ardeii, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava.


Odata cele doua etape finalizate, se umplu ardeii (si taiem felii potrivite de rosii pe care le punem capac la ardeiul umplut cu carne) si se aseaza cu gura in sus intr-o cratita. Umplem cu apa pana la nivelul ardeilor si punem la foc potrivit, adaugam in apa frunzele de dafin.


Intre timp cele 2 cepe ramase se toaca marunt si se calesc cu putin ulei, se adauga pasta de tomate si se mai lasa pe foc cateva minute. Amestecul il punem peste ardeiul care fierbe. Cand acestia s-au fiert, punem intr-un castron faina peste care adaugam apa rece si amestecam bine sa nu avem cocoloase dupa care il rasturnam peste ardei, lasand focul la mic sa fiarba putin zeama de la ardei si cu faina.


Patrunjelul tocat marunt se adauga la final dupa ce am stins focul.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a evita lipirea ardeiul de cratita sau deteriorarea acestuia in timpul fierberii, se misca ocazional cratita stanga-dreapta.

2

Noi servim ardeiul umplut cu smantana, este extrem de gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

miki_a 1

09.07.2016, 11:03

Mancarurile facute de mamele noastre sunt sfinte! Nu exista pe Pamant ceva mai buuuun! Felicitari pentru reteta si postare si bun venit alaturi de noi!

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:42

O mancare foarte buna!

-Licurici- 1

19.07.2016, 16:31

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie