Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ce pot sa va spun? Ardeiul umplut cu orez imi place foarte mult! Asa ca...m-am apucat de treaba ;)
Ardeii se scot din congelator si se lasa la decongelat.
Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie sau ce vas doriti,se pun la incins 2 linguri ulei.
Ceapa tocata se adauga peste ulei si se lasa pe foc 3-4 minute,dupa care turnam o ceasca apa calda pentru a o inabusi.
Morcovul se curata,spala si se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.
Punem morcovul peste ceapa .
Orezul se spala si se adauga si el in vas.
Lasam totul la fiertcam 10 minute..Daca este nevoie mai adaugam apa calda.
Condimentam compozitia si o lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit ,adauga o legatura de marar tocasi o lingurita de Baza Mirodenia (Fuchs).
Cu ajutorul unei linguri se umplu ardeii si se pun intr-o cratita.
Toaca marunt o ceapa si pune-o la inabusit cu o lingura de ulei si 50 ml. apa.
Cand ceapa s-a inmuiat adauga 300ml. apa lasa sa fiarba cateva clocote(2-3)si o turnam peste ardei.
Totul se pune la fiert pentru 15 min.
Dupa ce s-a fiert bine ceapa adauga sucul de rosii si lasa sa fiarba la foc moale.
Asezoneaza cu patrunjel verde tocat marunt.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult