Ardei umpluti

de DIANA B in Mancaruri cu carne, 29 Iul 2011 | 2858 vizualizari

 

Au aparut si ardeii grasi adevarati , caldura excesiva a mai alternat cu cate-o ploicica , asa ca mai pot si eu gati mai adevarat , deci , m-am gandit sa pun de niste ardei umpluti ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc +vita
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 kg ardei gras (11-12 bc )
  • 100 g orez cu bob mare
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg marar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 ml suc de rosii
  • concentrat de legume (optional)
  • 2 lg de gris
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lgt de cimbru
  • cateva frunzulite de busuioc
  • piper macinat
  • 2 rosii bine coapte
  • 3 lg ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Eu nu calesc nimic , NICIODATA !


Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs . Ne ocupam si de ardei , pe care-i spalam , le indepartam cotoarele , semintele si nervurile interne si-i lasam la scurs si pe ei .


Intr-un bol amestecam carnea aromata cu ceapa , morcovul , orezul , galbenusurile de ou , grisul si sucul de rosii , pana la omogenizarea completa . Cu aceasta compozitie umplem ardeii , iar din rosii taiem felii si punem capacele ardeilor . Cu putin ulei ungem cratita in care vor fi asezati ardeii , copletam cu apa calda si adaugam suc de rosii , daca dorim culoare-n vasul de fierbere . Dam la foc mic vasul cu ardei si lasam sa fiarba bine de tot (eu ii las cateva ore , pe ochiul cel mai mic , cu flacara cea mai mica ... am rabdare fetelor )


Daca dorim , putem sa le facem si-un sosulet din cateva linguri de zeama de la ardei si cu o lingura de faina , dar asta implica scoaterea ardeilor din cratita , executarea sosului si repunerea ardeilor in sos , in care vor mai fierbe cateva minute , ptr a patrunde acel sos in ardei .


ALTERNATIVA : Se pot servi ca atare , doar cu smantana si paine rumena si proaspata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MIUTA 1

29.07.2011, 22:08

Cris2711 1

31.07.2011, 12:35

Ai mai lasat cu Nic ceva si pentru mine?

adry88 1

05.08.2011, 11:55

tare buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!