Ardei umpluti

de DIANA B in Mancaruri cu carne, 29 Iul 2011 | 5872 vizualizari

 

Au aparut si ardeii grasi adevarati , caldura excesiva a mai alternat cu cate-o ploicica , asa ca mai pot si eu gati mai adevarat , deci , m-am gandit sa pun de niste ardei umpluti ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc +vita
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 kg ardei gras (11-12 bc )
  • 100 g orez cu bob mare
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg marar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 ml suc de rosii
  • concentrat de legume (optional)
  • 2 lg de gris
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lgt de cimbru
  • cateva frunzulite de busuioc
  • piper macinat
  • 2 rosii bine coapte
  • 3 lg ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Eu nu calesc nimic , NICIODATA !

Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca  . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs . Ne ocupam si de ardei , pe care-i spalam , le indepartam cotoarele , semintele si nervurile interne si-i lasam la scurs si pe ei .

Intr-un bol amestecam carnea aromata cu ceapa , morcovul , orezul , galbenusurile de ou , grisul si sucul de rosii , pana la omogenizarea completa . Cu aceasta compozitie umplem ardeii , iar din rosii taiem felii si punem capacele ardeilor . Cu putin ulei ungem cratita in care vor fi asezati ardeii , copletam cu apa calda si adaugam suc de rosii , daca dorim culoare-n vasul de fierbere . Dam la foc mic vasul cu ardei si lasam sa fiarba bine de tot (eu ii las cateva ore , pe ochiul cel mai mic , cu flacara cea mai mica ... am rabdare fetelor )

Daca dorim , putem sa le facem si-un sosulet din cateva linguri de zeama de la ardei si cu o lingura de faina , dar asta implica scoaterea ardeilor din cratita , executarea sosului si repunerea ardeilor in sos , in care vor mai fierbe cateva minute , ptr a patrunde acel sos in ardei .

ALTERNATIVA : Se pot servi ca atare , doar cu smantana si paine rumena si proaspata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pipote de curcan