Ardei umpluti

de Lorra in Porc, 3 Iul 2012 | 4227 vizualizari

 

Satiosi si deliciosi !

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei grasi potriviti
  • 500 gr. carne tocata de porc
  • o mana de orez
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • patrunjel si marar
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • sare, piper si cimbru
  • 2 rosii (taiate felii pt. capac)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita.

Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si sare dupa gust. Cand sunt gata, se adauga carnea tocata amestecata cu orezul si verdeata. Daca este nevoie si putina apa.

Separat, se pune la fiert un sos din apa, pasta de tomate si condimentele (sare, piper, cimbru)...sos in care vor fierbe ardeii.

Odata ce compozitia s-a calit bine si carnea si-a schimbat culoarea, se umple fiecare ardei cu aceasta si se pune deasupra cate un capac din felii de rosii, apoi se aseaza in cratita si se toarna sosul de rosii peste ei, atat cat sa-i acopere.

Cratita trebuie sa fie inalta cat sa poata sta ardeii in picioare, si cu un diametru exact cat sa incapa fiecare
unul langa altul. Daca aceasta este prea mare si ramane spatiu intre ei...risca sa se rastoarne in timpul fierberii si sa se goleasca de umplutura.

Se fierb la foc potrivit pana ce sunt gata. Se servesc cu smantana sau fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei scazuti cu sos de rosii