Ardei umpluti

de Lavinia in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2013 | 3649 vizualizari

 

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

 

INGREDIENTE

  • 15 ardei(de marime medie)
  • 1 os de vita
  • 800 g carne tocata(amestec vita si porc)
  • 120 g orez
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingurita condimente pt carne de vita
  • 1 lingurita piper
  • sare
  • patrunjel tocat
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:


  1. Am pus la fiert osul de vita cu putina sare si piperul boabe.

  2. Am scos cotorul ardeilor ,le-am indepartat nervurile din interior si i-am spalat bine.

  3. Am tocat cepele marunt si le-am innabusit 2-3 minute cu uleiul si 1 lingurita de sare.

  4. Intr-un bol am pus carnea tocata, orezul ,condimentele(pt carne de vita,piperul si sare dupa gust) patrunjelul tocat si ceapa calita si am omogenizat bine compozitia.

  5. Am umplut fiecare ardei cu compozitia de carne insa nu complet (orezul se umfla la fierbere si riscam sa dea compozitia pe afara)

  6. Se aseaza ardeii intr-o oala incapatoare cu deschizatura in sus.

  7. Se toarna repede apa clocotita in care a fiert osul de vita(cat sa acopere ardeii)

  8. Se lasa la fiert cca 1 ora.

  9. Se scot ardeii din apa(cu grija sa nu ii rupem) pana pregatim sosul.

  10. Am amestecat faina cu putina apa ,am adaugat pasta de tomate si putin cate putin din zeama in care au fiert ardei.

  11. Am pus amestecul peste restul de zeama ,foile de dafin si zaharul si am amestecat usor pe foc mic pana s-a ingroasat (aprox 4-5 minute)

  12. Am pus ardei in sos si am mai lasat aprox 25-30 de minute pe foc mic pana s-au patruns bine toate aromele.

  13. La sfarsit daca mai este nevoie potriviti gustul cu sare.

  14. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lavinia 1

31.07.2013, 11:37

Cu drag te astept Rocsi

alilianaa 1

31.07.2013, 13:20

tare gustosi...

Lavinia 1

31.07.2013, 13:45

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cus cus