Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

de Ina in Mancaruri cu carne, 18 Ian 2014 | 9440 vizualizari

 

Aroma de afumatura si ciuperci s-a potrivit perfect cu un vin bun vechi, de colectie.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei grasi potriviti
  • 500 g. carne tocata
  • 150 g kaizer afumat
  • 100 g ciuperci
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri de bulion
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • rosii/ suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci:

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta semintele.


Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt si le se calim in 3-4 linguri cu ulei. Ciupercile si kaizerul se toaca marunt la robot sau le dam prin masina de tocat, dupa care le amestecam cu ceapa, rumenindu-le impreuna.


Adaugam o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Adaugam orezul spalat in prealabil, apoi carnea tocata . Amestecam totul bine si lasam sa fiarba cca 10 minute, pana ce orezul absoarbe lichidul din vas, dupa care oprim focul.


Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii ( doar la 3/4 din capacitate , intrucat orezul se va umfla la fiert ), pe care ii asezam intr-o oala incapatoare.


Pentru a evita curgerea umpluturiii de carne in timpul fierberii, punem capac ardeilor din felii sau ne folosim de cotorul pe care-l fasonam intai, indepartand partea interna cu seminte.


Fierbem ardeii la foc mic, in suc de rosii indoit cu apa . Lichidul nu trebuie sa depaseasca inaltimea ardeilor.


Cand oprim focul presaram o mana de patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

19.01.2014, 14:07

Foarte, foarte gustosi

Cris2711 1

20.01.2014, 20:38

Imi place ca si voi gatiti cu un vin bun

Ina 1

20.01.2014, 21:39

Cris, sticla aia o aveam si noi mai de soi Dar a vrut Costel cutia, sa-si faca trusa de scule-n ea )) Si-am sacrificat si sticla, ca doar n-o tineam fara cutie )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti