Ardei umpluti cu carne de porc

de katty in Porc, 21 Iun 2020 | 7566 vizualizari

 

Ardei galbeni, proaspeti umpluti cu un amestec de carne tocata de porc si orez intr-un sos de rosii 

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei grasi galbeni
  • 500 gr spata de porc tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • 300 gr rosii pasate
  • boia dulce
  • cimbru uscat
  • putina faina.
  • patrunjel verde
  • smantana pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Scoatem cotoarele si semintele ardeilor, fie cu ajutorul unui cutit, fie impingand cotorul cu mana spre interior, apoi tragand de el spre exterior. Spalam bine ardeii, apoi ii asezam putin cu gura in jos sa se scurga de apa. Presaram putina sare pe interior si ii lasam in asteptare.

Tocam ceapa fin. Amestecam carnea de porc tocata cu orezul spalat si scurs, ceapa tocata fin, sare, piper, cimbru.

Umplem ardeii cu aceaasta compozitie. Asezam ardeii in picioare intr-un vas. Presaram deasupra fiecarui ardei putina faina. Punem apa cat sa  ii cuprinda, dar sa nu ii depaseasca si ii punem la fiert la foc mic. Dupa 15 minute adaugam rosiile pasate, foile de dafin si putin piper. Fierbem in continuare pana  ardeii sunt fierti si sosul scade.

Servim cu patrunjel verde presarat deasupra si smantana.

TIPS-URI

1

dupa ce am pus rosiile putem termina mancarea in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti