Ardei umpluti de post

de Oana in Mancaruri de post, 30 Noi 2010 | 65869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei grasi
  • o ceasca de orez
  • un morcov mare
  • 2 cepe mari
  • patrunjel verde tocat fin
  • o cutie de rosii in bulion
  • ulei
  • marar verde tocat fin
  • o rosie
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti de post:

Ardeii se spala, se scot cotoarele si se lasa la scurs. Ceapa si morcovul se curata, se spala, se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Orezul se spala bine si se scurge.

Intr-o craticioara se pune putin ulei, apoi ceapa si morcovul se amesteca bine, se pune putina apa calda si se lasa la inmuiat. Se adauga orezul si o cescuta de apa calda, amestecand continuu pana scade zeama. Se adauga cateva linguri de suc de rosii, sare si piper dupa gust si se stinge focul. Se adauga patrunjelul verde. Se lasa compozitia putin la racit si se umplu apoi ardeii. Rosia se taie felii mai groase si se pune cate un capacel la fiecare ardei. Se aseaza ardeii intr-o oala mai inalta, se adauga rosiile in bulion mixate si apa calda cat sa acopere ardeii. Se pune sare si piper, se mai adauga 2 linguri de ulei peste zeama si se pune oala la cuptor, la foc mediu 45 de minute. Se verifica apoi daca orezul si ceapa sunt fierte.Se presara mararul tocat si se mai lasa oala in cuptorul stins inca 20 de minute.

TIPS-URI

1

In compozitia de orez se pot adauga si ciuperci taiate felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica