Ardei umpluti de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 9 Dec 2010 | 5149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei  
  • 2 cani de orez  
  • 1 rosie  
  • 3 morcovi  
  • 1 ceapa  
  • 4 linguri de frunza de patrunjel  verde  
  • 2 linguri de frunza de menta  verde  
  • condiment mixt: cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara, foi de dafin,ghimbir  
  • 1 nucsoara  
  • 3 lingurite Vegeta sau Deli’kat 10 legume  
  • 3 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 2 cani bulion de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti de post:

Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine.

Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline si se adauga orezul; se lasa la foc mic 5 minute.

Se lasa sa se raceasca orezul apoi se adauga rosia taiata marunt,nucsoara rasa,frunza de patrunjel si menta tocata marunt, condimentele, 1 lingurita de Vegeta si 1 si ½ lingurite de sare.

Se spala ardeii si se curata de codite si nervuri.

Se umplu ardeii cu orezul cca ¾ si se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii.

Se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta si bulionul de rosii.

Morcovii se spala, se curate de coaja; 1 morcov se taie rondele si ceilalti 2 se taie julien; se adauga la supa.

Cand supa a inceput sa fiarba se reduce focul , se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela72 1

14.12.2010, 13:30

delicios

Cris2711 1

03.01.2011, 20:07

grozav de gustos

Mihaela11_jo 1

05.01.2011, 20:34

Multumesc Mirela72 si Criss

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita si cu multe rosii proaspete