Ardei umpluti de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Aug 2011 | 19548 vizualizari

 

Am facut cateva sarmale de post si am profitat sa fac si niste ardei umpluti de post,care sunt o bunatate,dupa parerea mea!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei galbeni(potriviti ca marime)
  • 2-3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 borcanel mic de ciuperci intregi(sau puteti folosi ciuperci proaspete)
  • circa 1 cana orez
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1-2 linguri faina alba
  • 1 foaie dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti de post:

Ardeii ii spalam bine.


le scoatem cotorul si ii curatam de toate semintele.(ii curatati cu grija pentru a nu-i crapa).


ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.


morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.


rosia o curatam de pielita si o dam pe razatoare.


ciupercile le spalam in 2,3 ape calde,apoi le tocam cat mai marunt.


orezul il spalam bine in2-3 ape.


intr-o cratita punem niste ulei la incins(pentru inceput cam jumatate de cana.daca o sa mai trebuiasca mai adaugati).


cand s-a incins punem ceapa si o inmuiem cam 5 minute.


apoi punem morcovul si il lasam si pe acesta sa se inmoaie.


dupa care punem pasta de tomate si ciupercile.


invartim bine de tot compozitia si mai lasam pe foc ,maxim 5 minute.


dam deoparte si lasam putin sa se racoreasca.


intr-un bol punem orezul spalat.


peste ,turnam compozitia de ceapa ,putin racorita.


mai adaugam rosia data pe razatoare,sare si piper dupa gust.


tocam patrunjel si marar verde si punem in bol.


iar la urma adaugam faina alba.


amestecam bine de tot intreaga compozitie.


cu o lingurita umplem ardeii .


deasupra punem capacelul de la ardei(eu am pus bucatele de varza pentru ca aveam cum am facut sarmalute).


asezam ardeii in picioare intr-o cratita.


ii acoperim pe 3 sferturi cu apa calda.


intr-o cana amestecam o lingura pasta de tomate cu cativa stropi de apa si turnam deasupra lor.(puteti pune si cateva linguri de bors daca ii doriti mai acri).


peste punem frunza de dafin ,rupta bucatele.


punem ardeii la foc potrivit,acoperind oala cu un capac.


cand s-au fiert ,ii luam de pe foc,ii lasam la racorit ,apoi servim.


Pofta buna!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

30.08.2011, 14:53

multumesc meosiris

Pasiune pentru bucatarie 1

30.08.2011, 19:53

minunati ardeii,eu ii fac de post cu,cartofi,poate reusesc sa fac si poze si sa pun reteta

Rocsi 1

31.08.2011, 15:18

cu cartofi?chiar interesant..nu am mai auzit,nu am mai vazut pana acum..astept poze si reteta macar de curiozitate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de ciuperci