Sarmale de post cu orez si seminte de in

de mamaieelena in Mancaruri de post, 12 Mar 2012 | 4276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra
  • 250 g orez rotund
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov maricel
  • 100 g telina
  • 2 linguri cu seminte de in
  • 200 ml suc de rosii
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 150 ml ulei
  • patrunjel verde
  • piper boabe (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu orez si seminte de in:

Varza am pus-o la apa rece desfacand foile. Legumele le-am curatat, astfel ca ceapa am taiat-o marunt cu cutitul si radacinoasele le-am dat prin razatoare. Am pus wokul la foc cu 100 ml ulei am adaugat legumele la calit lasand in jur de 10 minute, am pus si semintele de in sa se prajeasca  5 minute, apoi am adaugat si orezul (spalat bine) cu putina apa. Am pus sare, piper, patrunjelul tocat si cand apa s-a evaporat am dat deoparte si am inceput a portiona foile de varza astfel incat in fiecare foaie am pus cate o lingura din compozitie (orez-legume).

Sarmalele le-am pus la fiert in vasul roman punand o mana de varza tocata pe fundul vasului peste ea am pus foile de dafin, piperul boabe si 50 ml ulei, apoi am asezat si sarmalele si peste ele am pus iar varza tocata.

In wokul in care am avut compozitia de sarmale am pus sucul de rosii si un pic de apa cu putin cimbru si cand a clocotit am pus peste sarmale pe care apoi le-am acoperit si le-am dat la cuptor pentru 3-4 ore vizitandu-le din cand in cand .

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu orez si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"