Sarmale de post cu orez si seminte de in

de mamaieelena in Mancaruri de post, 12 Mar 2012 | 2201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra
  • 250 g orez rotund
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov maricel
  • 100 g telina
  • 2 linguri cu seminte de in
  • 200 ml suc de rosii
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 150 ml ulei
  • patrunjel verde
  • piper boabe (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu orez si seminte de in:

Varza am pus-o la apa rece desfacand foile. Legumele le-am curatat, astfel ca ceapa am taiat-o marunt cu cutitul si radacinoasele le-am dat prin razatoare. Am pus wokul la foc cu 100 ml ulei am adaugat legumele la calit lasand in jur de 10 minute, am pus si semintele de in sa se prajeasca 5 minute, apoi am adaugat si orezul (spalat bine) cu putina apa. Am pus sare, piper, patrunjelul tocat si cand apa s-a evaporat am dat deoparte si am inceput a portiona foile de varza astfel incat in fiecare foaie am pus cate o lingura din compozitie (orez-legume).


Sarmalele le-am pus la fiert in vasul roman punand o mana de varza tocata pe fundul vasului peste ea am pus foile de dafin, piperul boabe si 50 ml ulei, apoi am asezat si sarmalele si peste ele am pus iar varza tocata.


In wokul in care am avut compozitia de sarmale am pus sucul de rosii si un pic de apa cu putin cimbru si cand a clocotit am pus peste sarmale pe care apoi le-am acoperit si le-am dat la cuptor pentru 3-4 ore vizitandu-le din cand in cand .


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu orez si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:25

foarte bune

jolygina 1

14.03.2012, 09:24

foarte bune mamaie

mamaieelena 1

14.03.2012, 13:19

multumesc gina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu orez si cartofi