Ardei umpluti in sos de rosii

de merisor in Mancaruri cu carne, 2 Aug 2012 | 2705 vizualizari

 

Am poftit mult la retetele cu ardei postate pe aici si am venit si eu cu varianta mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe
  • 4 morcovi mai micuti
  • 8 ardei grasi(verzi, rosii si galbeni)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 telina micuta
  • 1 ceasca de orez
  • 1 Kg carne amestec(vita +porc+pui)
  • marar
  • patrunjel
  • condimente: piper, oregano, cimbru, busuioc, foi de dafin
  • sare
  • 200g pasta de rosii
  • 1 lingura zahar
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de rosii:

Am tocat toate legumele marunt si le-am pus la inabusit cu uleiul si putina apa, pe urma am pus carnea peste ele si sare.


Am tinut pe foc 10-15 minute mestecand continuu, apoi am pus orezul spalat si am mai tinut cateva minute, dupa care am pus totul intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime.


Am asezonat cu condimentele si mararul tocat si am lasat sa se raceasca .


Intre timp am pregatit ardeii(taiat capacele, scos semintele).


Dupa ce s-a racit amestecul de carne si legume, le-am amestecat cu ouale si am umplut ardeii .


Le-am pus capacele din felii de rosii, am acoperit cu apa si i-am pus la fiert.


Niciodata nu am stiut sa apreciez cata compozitie sa fac pentru ardei si surplusul l-am adaugat la sos, adica am pus la fiert odata cu ardeii.


Spre final am adaugat pasta de rosii, usturoi pisat, am condimentat si am mai pus putin zahar, pentru ca adoram sosurile dulci-picante.


Am presarat deasupra patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Mihaela11_jo 1

03.08.2012, 10:22

Un deliciu

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 16:52

de mult nu am mai facut

mamaieelena 1

03.08.2012, 17:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci