Ardei umpluti (reteta de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 10 Aug 2014 | 3445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 16 ardei potriviti ca marime si cat mai drepti (sa fie usor de umplut)
  • 1 cana de orez (cca 100 gr.)
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe potrivite
  • cca 200 gr. ciuperci pleurotus taiate fin sau macinate
  • 2 linguri gris
  • 4 linguri ulei
  • sare,piper, cimbru uscat dupa gust
  • 3 linguri (cu varf) amidon alimentar
  • 1 cutiuta pasta de rosii
  • 50 gr. granule de soia
  • 2 lingurite (rase) zahar tos
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti (reteta de post):

Curatam si spalam legumele.


Ardeilor li se indeparteaza cu grija cotoarele si semintele, pentru asdta folosim un cutit foarte ascutit, cu lama ingusta.


Punem granulele de soia la hidratat in apa rece, adaugam 2 linguri sos de soia si lasam sa fiarba 5 minute la foc mic pana se umfla.


Ceapa tocata si morcovul dat pe raazatoarea fina se calesc la foc iute in 4 linguri de ulei, cca 7 minute.


Adaugam ciupercile tocate fin sau macinate,orezul spalat in apa rece, soia hidratata si lasam sa se caleasca impreuna alte 10 minute.


Peste acest amestec punem 2 linguri de gris, apoi umplem ardeii, indesand umplutura in ei cu o lingurita, sa nu ramana goluri de aer.


Punem ardeii umpluti intr-o oala, completam cu apa cat sa-i acopere in intregime si ii fierbem la fic potrivit spre mic in jur de 30 minute. curgem apa in care au fiert intr-un alt vas pentru ca o vom folosi la sos.


Sosul se prepara astfel: Amidonul si pasta de tomate se pun intr-un castron, adaugam 2 lingurite zahar si cca 150 ml apa rece,amestecam bine sa nu se formeze cocoloase.


Intr-o craticioara in care am pus putin ulei,turnam amestecul obtinut si amestecand in continuu, il lasam sa se ingroase la foc mic.


Pe masura ce se ingroasa, incorporam cantitatea de apa scursa de pe ardei.


Adaugam foaia de dafin, sare si piper dupa gust si la final mararul verde tocat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

12.08.2014, 11:48

Placeee !!!

Rocsi 1

12.08.2014, 13:00

Am sosit la masa!

babi5 1

16.08.2014, 19:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez de post