Aripioare crocante la cuptor

de laura_n in Pui, 5 Feb 2015 | 5882 vizualizari

 

Sunt atat de multe mancaruri apetisante, gustoase, genul pe care il doreste toata lumea, dar care sunt intotdeauna blamate pentru "nocivitatea" lor, in special tipul de mancare fast -food.
Fie ca vorbim despre combinatia "nefericita" de carbohidrati, fie ca vorbim de procedeul de preparare termica, aceste mancaruri au "o hiba". Este drept, mancarea tip fast-food arata bine, este gustoasa, dar eu refuz sa o consum in cadrul magazinelor.
Nu stiu ce carne contin, nu stiu de cand e procesata, dar stiu cu siguranta cauleiul incareeste prajita are multe zile de folosinta. Alegerea imi apartine, desigur, si drept urmare, am reusit sa reproduc acasa,in bucataria mea, cateva dintre aceste gustari.
Astazi, va fac pofta cu niste aripioare crispy, fara prajeala, fara mizerie pe aragaz, si extra gustoase.
Sunt crocante, rumene, si in acelasi timp, suculente! Ce mai... sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 8 -10 aripioare de pui
  • 1 ou batut cu 2 linguri de lapte
  • 300 gr fulgi de porumb
  • 1 cana faina
  • condimente: sare,boia, oregano
  • cateva linguri ulei de masline
  • 4-5 cartofi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante la cuptor:

Spalam foarte bine aripioarele, le curatam de eventuale resturi de fulgi. Le puteti taia in doua sau le puteti lasa intregi. Le punem in aparatul de gatit la aburi, presaram sare si le gatim 10 minute, nu mai mult. Daca nu aveti steamer, puneti la fiert o oala cu apa, umpluta pe jumatate, adaugati o strecuratoare mare sau o sita, puneti aripioarele acolo si acoperiti cu un capac. Lasati 10-15 minute.


Intre timp, batem un ou intr-un castronel, punem o cana de faina in alt castronel, iar fulgii de porumb ii faramitam cu mana sau cu un sucitor.


In castronelul cu faina, punem un praf de sare, boia si oregano si amestecam.


Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.


Scoatem aripioarele, ele vor fi lipicioase. Le tavalim prin faina condimentata, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Presam un pic pe fiecare parte. Apoi le transferam in tava de copt. Le punem la copt, la foc iute, cam 10 minute.


Ies rumene, crocante, iar cand muscati din ele, sunt suculente. Cu siguranta le veti face des. Nu au nevoie sa stea mult in cuptor, fiindca ele sunt patrunse si gatite de la aburi.


Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem fasii groase. Ii punem 10 minute maxim, la aburi, apoi ii transferam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Presaram un pic de sare, ulei de masline, apoi rozmarin, oregano,boia si fulgi de porumb. Ii punem in cuptor, la foc iute, tot maxim 10 minute. Sunt deliciosi.


Pregatim un sos de usturoi cu iaurt si condimente.


Garantez ca va veti rasfata cu asa meniu, desi combinatia nu este tocmai una de adoptat in fiecare zi.

 

TIPS-URI

1

puteti taia aripioarele in doua, eu le-am lasat intregi.

2

puteti pregati aripioarele si cartofii in acelasi timp, astfel economisiti un pic de gaz la cuptor si sunt gata toate odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

T I M E A 1

05.02.2015, 19:00

love them

mirela0911 1

06.02.2015, 15:05

Delicioase!

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 16:43

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante la cuptor