Alheira cu cartofi crocanti

de cristeena20 in Pui, 29 Noi 2012 | 979 vizualizari

 

Alheira este un carnat tipic portughez, special. A fost facut de evrei si este facut mai ales din carne de pasare cu paine. Exista mai mutle tipuri (cu masline, sunca, ciuperci..etc). E foarte bun la cuptor rumenit bine, dar si in tigaia gratar.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • sare, piper, pesmet, paprika, usturoi, unt
  • 1 carnat alhera
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alheira cu cartofi crocanti:

- Punem carnatul intr-un vas la cuptor sa se rumeneasca bine ( e gata cand pielita devine crocanta-rumena)

- cartofii ii curatam si ii fierbem cuburi pe jumate. Ii stoarcem de apa si intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu pesmet punem amestecul de cartofi amestecati cu sare, piper, boia, (poate fi si iute daca va plac mai crocanti, si unt). Deasupra presaram cu pesmet si mai punem cateva bucati de unt. Se dau la cuptorul incins pana cartofii prind o crusta de la pesmet. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alheira cu cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Alheira cu cartofi crocanti-0
Alheira cu cartofi crocanti-1
Alheira cu cartofi crocanti-2

COMENTARII (11)

adasev12

adasev12 1

29.11.2012, 22:27

Rocsi

Rocsi 1

29.11.2012, 23:13

Bun

xana

xana 1

05.07.2013, 17:29

Foarte bunut! Eu obisnuiesc sa prajesc alheira in putin ulei de masline incins, si inainte de a o pune in tigaie o tai usor pe lung, asa ramane intacta iar pielita se strange si ramane doar interiorul rumenit.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05