Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită

de ionix in Pui, 6 Dec 2010 | 9413 vizualizari

 

o să-mi spuneţi că nu-i nicio treabă interesantă... eh, e un mic secret pe care l-am văzut într-o emisiune pe Euforia...

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • o cană cu făină
  • o cană cu pesmet
  • pudră de chilli
  • sare
  • 1 ou şi un albuş
  • puţin praf de copt
  • Pentru sos:
  • un gălbenuş
  • circa 100 ml ulei
  • brânză topită
  • sare, piper
  • o lingură cu zeamă de lămâie
  • 4 căţei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită:

Aripioarele de pui se taie şi se curăţă de cotoare. Se condimenteză cu chilli şi sare iar apoi se lasă la marinat vreo 30 de minute la frigider.

Făina se amestecă bine cu praful de copt.  Aripioarele se dau pe rând prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în ulei foarte bine încins.

Îintre timp pregătim sosul.

Punem gălbenuşul într-un castronel şi peste pisăm usturoiul iar apoi frecăm bine.  Adăugăm ulei, puţin câte puţin, şi frecă ca pentru o maioneză. Turnăm şi zeama de lămâie.  Punem şi brânza topită şi omogenizăm.  Punem sare şi piper după gust.

Aripioarele crocante se servesc cu acest sos.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

praful de copt este secretul acestei reţete... face ca înevelişul să fie mai crocanţos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Teo 1

06.12.2010, 21:17

noutatea e ''sosul'! imi place 1

lilik 1

07.12.2010, 10:14

super

ionix 1

07.12.2010, 12:00

fetelor, mulţumesc pentru apecieri...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante marinate, cu sos