Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită

de ionix in Pui, 6 Dec 2010 | 5893 vizualizari

 

o să-mi spuneţi că nu-i nicio treabă interesantă... eh, e un mic secret pe care l-am văzut într-o emisiune pe Euforia...

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • o cană cu făină
  • o cană cu pesmet
  • pudră de chilli
  • sare
  • 1 ou şi un albuş
  • puţin praf de copt
  • Pentru sos:
  • un gălbenuş
  • circa 100 ml ulei
  • brânză topită
  • sare, piper
  • o lingură cu zeamă de lămâie
  • 4 căţei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită:

Aripioarele de pui se taie şi se curăţă de cotoare. Se condimenteză cu chilli şi sare iar apoi se lasă la marinat vreo 30 de minute la frigider.

Făina se amestecă bine cu praful de copt.  Aripioarele se dau pe rând prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în ulei foarte bine încins.

Îintre timp pregătim sosul.

Punem gălbenuşul într-un castronel şi peste pisăm usturoiul iar apoi frecăm bine.  Adăugăm ulei, puţin câte puţin, şi frecă ca pentru o maioneză. Turnăm şi zeama de lămâie.  Punem şi brânza topită şi omogenizăm.  Punem sare şi piper după gust.

Aripioarele crocante se servesc cu acest sos.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

praful de copt este secretul acestei reţete... face ca înevelişul să fie mai crocanţos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită-0
Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită-1
Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită-2
Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită-3

COMENTARII (20)

Teo

Teo 1

06.12.2010, 21:17

noutatea e ''sosul'! imi place 1

lilik

lilik 1

07.12.2010, 10:14

super

ionix

ionix 1

07.12.2010, 12:00

fetelor, mulţumesc pentru apecieri...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!