Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi

de DIANA B in Pui, 29 Iul 2011 | 5695 vizualizari

 

Usor si bun ptr un pranz intre prieteni

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii mari si coapte
  • piper macinat 
  • concentrat de pui
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • boia dulce si iute
  • 3-4 lg ulei
  • 1kg de cartofi
  • 100 g unt
  • 100 ml de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi:

Aripioarele uscate se parpolesc pe flacara , ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special , se spala li se inlatura partea necarnoasa (tre' sa pape si cateii ceva , nu ?)si se lasa la uscat . Ceapa se curata , se spala , se taie rondele si se da la calit in cele cateva lg de ulei c-un concentrat de legume . In alta tigaie se rumenesc aripioarele condimentate cu piper si boia din abundenta , mmmmmmmm , in ceva ulei , iar cand cand s-au rumenit se asezat in tigaia cu ceapa , adaugandu-se si rosiile decojite si date prin razatoarea mica , sau chiar la blender ; se adauga restul de plante aromate si-un pic de apa si se lasa sa scada sosul si sa se intrepatrunda aromele .


Intre timp , cat aripioarele se desavarsesc , nu pierdem timpul si preparam si piureul de cartofi (ca altul nu-mi place ... ex: de mazare ... etc ) .Curatam cartofii , ii spalam si-i taiem cubulete mici sa fiarba repede , adaugam un praf de sare si punem la fiert . Cand s-au fiert , le scurgem TOATA apa , ii pasam f bine , adaugand untul si laptele (fierbinte) , mai adaugam sare daca-i cazul si musai piper proaspat macinat .


Presupunand ca-n acest timp s-au facut si aripioarele , montam pe-o farfurie langa piureul de cartofi ne putem aseza la masa , si servi c-o salata daca necesita , eu una ma multumesc doar cu preparatul , sa ma pot bucura de arome .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelaM 1

29.07.2011, 22:06

mai ai o aripioara si pt mine?vreau sa-mi iau zborul

MIUTA 1

29.07.2011, 22:07

Wooouuuuu bun,bun

adry88 1

05.08.2011, 11:55

arata nemaipomenit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare in sos de rosii cu cartofi la cuptor cu masline si marar