Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi

de DIANA B in Pui, 29 Iul 2011 | 6621 vizualizari

 

Usor si bun ptr un pranz intre prieteni

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii mari si coapte
  • piper macinat 
  • concentrat de pui
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • boia dulce si iute
  • 3-4 lg ulei
  • 1kg de cartofi
  • 100 g unt
  • 100 ml de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi:

Aripioarele uscate se parpolesc pe flacara , ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special , se spala li se inlatura partea necarnoasa (tre' sa pape si cateii ceva , nu ?)si se lasa la uscat . Ceapa se curata , se spala , se taie rondele si se da la calit in cele cateva lg de ulei c-un concentrat de legume . In alta tigaie se rumenesc aripioarele condimentate cu piper si boia din abundenta , mmmmmmmm , in ceva ulei , iar cand cand s-au rumenit se asezat in tigaia cu ceapa , adaugandu-se si rosiile decojite si date prin razatoarea mica , sau chiar la blender ; se adauga restul de plante aromate si-un pic de apa si se lasa sa scada sosul si sa se intrepatrunda aromele .


Intre timp , cat aripioarele se desavarsesc , nu pierdem timpul si preparam si piureul de cartofi (ca altul nu-mi place ... ex: de mazare ... etc ) .Curatam cartofii , ii spalam si-i taiem cubulete mici sa fiarba repede , adaugam un praf de sare si punem la fiert . Cand s-au fiert , le scurgem TOATA apa , ii pasam f bine , adaugand untul si laptele (fierbinte) , mai adaugam sare daca-i cazul si musai piper proaspat macinat .


Presupunand ca-n acest timp s-au facut si aripioarele , montam pe-o farfurie langa piureul de cartofi ne putem aseza la masa , si servi c-o salata daca necesita , eu una ma multumesc doar cu preparatul , sa ma pot bucura de arome .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelaM 1

29.07.2011, 22:06

mai ai o aripioara si pt mine?vreau sa-mi iau zborul

MIUTA 1

29.07.2011, 22:07

Wooouuuuu bun,bun

adry88 1

05.08.2011, 11:55

arata nemaipomenit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu zmeura
  • 29

    MI

  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

Rosii uscate la soare

pe 02.08 la 18:28

Gem de mure

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:35

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu sos de rosii si cartofi