Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi

de DIANA B in Pui, 29 Iul 2011 | 4884 vizualizari

 

Usor si bun ptr un pranz intre prieteni

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii mari si coapte
  • piper macinat 
  • concentrat de pui
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • boia dulce si iute
  • 3-4 lg ulei
  • 1kg de cartofi
  • 100 g unt
  • 100 ml de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi:

Aripioarele uscate se parpolesc pe flacara , ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special , se spala li se inlatura partea necarnoasa (tre' sa pape si cateii ceva , nu ?)si se lasa la uscat . Ceapa se curata , se spala , se taie rondele si se da la calit in cele cateva lg de ulei c-un concentrat de legume . In alta tigaie se rumenesc aripioarele condimentate cu piper si boia din abundenta , mmmmmmmm , in ceva ulei , iar cand cand s-au rumenit se asezat in tigaia cu ceapa , adaugandu-se si rosiile decojite si date prin razatoarea mica , sau chiar la blender ; se adauga restul de plante aromate si-un pic de apa si se lasa sa scada sosul si sa se intrepatrunda aromele .


Intre timp , cat aripioarele se desavarsesc , nu pierdem timpul si preparam si piureul de cartofi (ca altul nu-mi place ... ex: de mazare ... etc ) .Curatam cartofii , ii spalam si-i taiem cubulete mici sa fiarba repede , adaugam un praf de sare si punem la fiert . Cand s-au fiert , le scurgem TOATA apa , ii pasam f bine , adaugand untul si laptele (fierbinte) , mai adaugam sare daca-i cazul si musai piper proaspat macinat .


Presupunand ca-n acest timp s-au facut si aripioarele , montam pe-o farfurie langa piureul de cartofi ne putem aseza la masa , si servi c-o salata daca necesita , eu una ma multumesc doar cu preparatul , sa ma pot bucura de arome .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelaM 1

29.07.2011, 22:06

mai ai o aripioara si pt mine?vreau sa-mi iau zborul

MIUTA 1

29.07.2011, 22:07

Wooouuuuu bun,bun

adry88 1

05.08.2011, 11:55

arata nemaipomenit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu sos de rosii si cartofi