Aripioare picante KFC

de miealex in Pui, 9 Dec 2009 | 16421 vizualizari

 

De cand e insarcinata, Mada are tot felul de pofte. Una mai ciudata decat alta. Si asta nu fiindca ar fi ciudat sa manance asa ceva, ci pentru ca ea de obicei nu mananca ce-i pofteste inimioara acum.

Acum 2-3 saptamani i s-a facut o pofta teribila de aripioare picante de la KFC. Nici o problema: sunat Alex, Alex plecat de la munca - luat aripioare picante de la KFC - adus acasa la Mada.

De comun acord am decis dupa acea seara sa cautam pe net reteta si s-o preparam! Si-asa am dat de reteta celor de la e-retete.ro. Urmat Mada instructiunile, preparat, lasat la frigider, papat, tare bun fuse! Multumim pentru reteta! :D

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui (aproximativ 800 g
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 1 cana faina (sau 1 punga de fulgi de porumb)
  • 3 lingurite chili pudra
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante KFC:

Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care se dizolva 1/2 lingurita de usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider 3-4 ore.


Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele 10 minute (din momentul in care apa incepe sa fiarba). Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se pun pe servetele de bucatarie pentru a se usca bine pe exterior.


Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.


In alt bol / cutie cu capac se amesteca faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Se amesteca bine.


Se trece fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina (aici se pot trece aripioarele prin fulgi de porumb zdrobiti; vor iesi MULT MAI CROCANTI, exact ca la magazinele KFC). Aripioarele se pun in cutia / bolul cu faina, se acopera cu capacul si apoi se scutura pana aripioarele se acopera bine.


Se incinge bine de tot, intr-o tigaie adanca, continutul unei sticle de ulei. Uleiul trebuie sa fie bine incins! Se pun cate 6 aripioare si se prajesc la foc maxim, intr-o sita ce se pune deasupra tigaii, pentru fix 3 minute (daca sunt prajite in tigaie se vor lasa 4 minute). Se scot pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a fi absoarbita grasimea.


Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante circa 2-3 ore dupa ce au fost preparate.


PS: DA! Sunt foarte bune! 99% ca si cele de la KFC!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante KFC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bunica 1

09.12.2009, 21:55

Nu m-am gandit sa tin aripioarele in apa cu usturoi, buna idee !

cicilica 1

26.01.2010, 22:14

le-am incercat foarte ,foarte bune

nadina73 1

05.04.2010, 22:56

si noi vrem mai ai?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi si aripioare "usturoiate"