Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar

de anca_rm in Pui, 5 Iun 2014 | 13268 vizualizari

 

Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si e pacat sa nu il folosim in diverse preparate

 

INGREDIENTE

  • Aripioare:
  • -1 kg aripioare
  • -sare
  • -piper
  • -3 linguri ketchup
  • Cartofi
  • -1 kg cartofi noi
  • -sare
  • -piper
  • -50 gr unt
  • Sos marar
  • -3 legaturi marar
  • -1 catel usturoi
  • -1 lingura ulei
  • -250 ml lapte
  • -2 linguri smantana
  • -1 lingura faina sau amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar:

Pornim cuptorul pentru ca tot ce pregatim aici in afara de sos facem la cuptor.

Ne mai trebuie doua tavi una pentru aripioare si una pentru cartofi .

Aripioarele le spalam si curatam. Le lasam sa se zvinte putin si le asezam pe tava . Presaram sare si piper si ketkhup ( eu am folosit ketkup facut in casa ), daca folositi ketkup cumparat atentie la cantitatea de sare .

Le frecam bine de tot in asa fel incat sa fie acoperite pe toate partile cu ketkup .

Cartofii ii spalam bine cu o periuta , daca sunt mai mici ii lasam intregi , daca sunt mai mari atunci ii taiem in cubulete mai maricele si ii asezam in tava . Presaram sare si ierburi aromate (optional), si punem bucatele de unt .

Punem tavile la cuptor , preferabil in acelasi timp sa se faca impreuna . Pe cand sunt gata aripioarele sa fie si cartofii gata .

Cand am terminat cu aripioarele si cartofii ne apucam de sos : spalam mararul si il tocam marunt . Intr-o cratita mica punem ulei si calim foarte putin usutoriul zdrobit , adaugam mararul, sare , piper si 150 ml lapte si lasam sa fiarba cam 10 minute. Asezonam cu sare si piper .

Smantana , restul de lapte si faina le amestecam intr-un bol , luam cu o lingura si din sosul cald vreo doua linguri si amestecam cu ele . Turnam amestecul in cratita si amestecam rapid pana se ingroasa putin . Oprim focul si dam deoparte , il lasam sa se raceasca pana cand sunt gata celelalte.

Serviti aripioarele si cartofii calde , impreuna cu sosul

TIPS-URI

1

in loc de aripioare se pot folosi pulpe

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui cu cartofi la cuptor