Arpacas Champignon

de danona in Mancaruri de legume, 2 Mai 2011 | 4241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g arpacas  
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 1 radacina telina medie
  • 1 pahar vin alb
  • 500 g ciuperci champignon
  • unt (poate fi inlocuit cu ulei de masline)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arpacas Champignon:

Seara cantarim 300 g arpacas, il spalam in 6 ape si il curatam de impuritati. Il turnam intr-un vas, il acoperim cu apa (cel putin o palma deasupra) si il lasam la inmuiat peste noapte.


A doua zi punem arpacasul la fiert timp de 30 min minim la foc foarte mic. Este gata cand a inflorit si se sfarma usor intre degete. La final, daca nu a absorbit toata apa se va scurge de surplusul de apa.


In timp ce fierbe arpacasul tocam marunt o ceapa medie si o inabusim intr-o lingura de ulei de masline pana devinde translucida. Adaugam telina data prin razatoarea mare si amestecam in tigaie. Dupa vreo 3-4 minute turnam un pahar de vin alb si invartim incontinuu pana se evapora tot alcoolul si se incorporeaza vinul. Se ia tigaia de pe foc si se rastoarna combinatia intr-o oala mai mare.


In tigaia initiala se topeste o lingura de unt si se calesc ciupercile taiate bucatele de aprox. 1 cm pana cand se inmoaie. Cand sunt gata ciupercile se rastoarna peste telina din oala. Acum ar trebui sa fie fiert si arpacasul. Arpacasul se strecoara si se amesteca cu ciupercile si telina. Se adauga sare dupa gust.


Tocanita se poate servi simpla sau ca si garnitura la friptura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Arpacas Champignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

danona 1

03.05.2011, 09:38

Multumesc! Multumesc! Eu sunt doar bucuroasa ca pot prepara ceva nou si usor de facut familiei mele. Caut mereu sa folosesc ingrediente sanatoase in toate retetele mele. Stiati ca Arpacasul contine minerale importante: magneziu, fosfor, siliciu si potasiu. Arpacasul are gluten in cantitati foarte mici si este bogat in amidon, fiind foarte nutritiv si energizant, acoperind o mare parte din necesitatile energetice ale organismului. Pentru aceasta este recomandat celor care fac eforturi fizice peste medie....si aici cred ca se inscriu si COPIII MEI cei mega activi

mamaieelena 1

04.05.2011, 14:27

super bun

adry88 1

26.05.2011, 15:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei