Baba al rhum

de Alinutza80 in Prajituri, 7 Apr 2013 | 1285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 300 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 165 ml apa minerala carbogazoasa
  • 45 ml ulei
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru sirop :
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 esente rom
  • Pentru decor :
  • gem de prune(sau caise)
  • ulei si faina pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba al rhum:

Aluat : se cerne faina intr-un castron, se adauga peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se lasa la crescut timp de 10 minute, apoi se incorporeaza uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Se framanta un aluat care se va lipi putin de maini.Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (cam 40 minute).


Aluatul se pune pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati(mie mi-au iesit 11). Aceste bucati de aluat se pun in forme de briose sau forme speciale pentru "baba al rhum", unse cu putin ulei si tapetate cu faina. Aluatul se lasa sa creasca pentru inca 30 minute, apoi se da tava la cuptor pentru 15 minute. Se face testul cu scobitoarea.


Intre timp se pregateste siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul, iar la final se adauga coaja rasa de la 1/2 lamaie si rom-ul. Se acopera cu un capac si se lasa asa.


Dupa ce se scot prajiturelele din cuptor, asa fierbinti se pun in sirop. Se intorc de mai multe ori pe toate partile, pana absorb bine sirop. Siropul trebuie consumat aproximativ tot . Se scot apoi pe forme de briose si se ung cu gem de prune sau caise(dupa preferinta).


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba al rhum" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

07.04.2013, 19:16

Nici eu nu am mai auzit, dar aş încerca!

Sim0na 1

08.04.2013, 14:35

Alinutza80 1

08.04.2013, 17:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cafea