Baba Ganoush ( salata de vinete )

de hany30 in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2015 | 932 vizualizari

 

Vinete turcesti, fara maioneza , bune ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri pastă de susan( eu am preparat-o singura acasa )
  • 2 căţei usturoi
  • sucul unei lămâi
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba Ganoush ( salata de vinete ):

În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcească.


Cu o linguriţă se scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de vânătă şi se mărunţeşte cu furculiţa sau cu tocătorul special.


Se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper şi 2 linguri de ulei. Se amestecă bine.


Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se aduce la masă cu pătrunjel si masline negre(optional).


Pasta de susan , am facut-o singura acasa, in urmatorul fel, semintele de susan prajite (depinde cate vreti sa faceti eu am facut pt doua pers. am luat cam o mana de seminte de susan, le-am rumenit putin , apoi intr-un bol le-am pisat cu o lingura, apoi le-am amestecat cu 1-2 lingurite de ulei de susan dar merge si de masline, pana s-a facut pasta .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ganoush ( salata de vinete )" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

03.11.2015, 18:57

MotanLaOale 1

05.11.2015, 08:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de primavara