Bachalau (cod) Zé do Pipo

de cristeena20 in Peste, 16 Noi 2012 | 1529 vizualizari

 

Dintre multele feluri de mancare facute din bachalau (peste cod) asta pot spune ca e favorita mea.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 bucati de cod (bachalau uscat sis arat)
  • 500 ml lapte
  • ulei de masline
  • coriandru verde, patrunjel
  • 3 cepe
  • usturoi pisat
  • foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 pahar maioneza
  • ardei rosii in otet
  • muraturi asortate (pentru servit alaturi)
  • masline negre fara samburi
  • 1 kg de cartofi
  • unt
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bachalau (cod) Zé do Pipo:

Pregatim codul . Daca nue ste inmuiat si desarat , se pune in apa rece cu 3 zile inainte de folosire, schimband apa de mai multe ori pe zi. Eu cand cumpar asa il inmoi pe tot si il pun la congelator apoi.Spalam bine pestele si il punem la fiert in lapte cu ulei de masline , cateva crengute de coriandrucoriandru si patrunjel verde, piper si o foaie de dafin (cca 15 min) . Scoatem pestele din zeama si il desfacem fasii potrivite.


Ceapa o taiem julien- o calim intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi pisat. Se caleste la foc mic, astfel incat sa devina sticloasa si nu prajita. Adaugam foaie de dafin . Si cand e moale se adauga putin vin alb .


Cartofii se fierb si se face un piure cu unt si cu laptele in care afiert codul.


Prezentare: Intr-un vas termorezistent se pune pireu de cartofi- peste ceapa -peste ceapa in mijloc se pune pestele si de jur imprejur cu cornetul d epatiserie se pune piureul sa aiba un aaspect frumos. Mijlocul unde e ceapa se lasa liber si se acopera cu maioneza. Piureul de pe margini se poate unge dupa rpeferinta cu galbenus de ou.


Se orneaza pe margini si in mijloc cu feliute de gogosar rosu si masline.


Dam totul la cuptor cca 20 min (cand cartofii si maioneza se rumesesc putin)


Eu am facut in farfurii individuale termorezistente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bachalau (cod) Zé do Pipo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.11.2012, 19:41

Fain

Sim0na 1

16.11.2012, 23:29

interesant

babi5 1

20.06.2013, 19:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)