Bachalau (cod) Zé do Pipo

de cristeena20 in Peste, 16 Noi 2012 | 1376 vizualizari

 

Dintre multele feluri de mancare facute din bachalau (peste cod) asta pot spune ca e favorita mea.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 bucati de cod (bachalau uscat sis arat)
  • 500 ml lapte
  • ulei de masline
  • coriandru verde, patrunjel
  • 3 cepe
  • usturoi pisat
  • foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 pahar maioneza
  • ardei rosii in otet
  • muraturi asortate (pentru servit alaturi)
  • masline negre fara samburi
  • 1 kg de cartofi
  • unt
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bachalau (cod) Zé do Pipo:

Pregatim codul  . Daca nue ste inmuiat si desarat , se pune in apa rece cu 3 zile inainte de folosire, schimband apa de mai multe ori pe zi. Eu cand cumpar asa il inmoi pe tot si il pun la congelator apoi.Spalam bine pestele si il punem la fiert in lapte  cu ulei de masline , cateva crengute de coriandrucoriandru si patrunjel verde, piper si o foaie de dafin (cca 15 min) . Scoatem pestele din zeama si il desfacem fasii potrivite.

Ceapa o taiem julien- o calim intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi pisat. Se caleste la foc mic, astfel incat sa devina sticloasa si nu prajita. Adaugam foaie de dafin . Si cand e moale se adauga putin vin alb . 

Cartofii se fierb si se face un piure cu unt si cu laptele in care  afiert codul.

Prezentare: Intr-un vas termorezistent se pune pireu de cartofi- peste ceapa -peste ceapa in mijloc se pune pestele si de jur imprejur cu cornetul d epatiserie se pune piureul sa aiba un aaspect frumos. Mijlocul unde e ceapa se lasa liber si se acopera cu maioneza. Piureul de pe margini se poate unge dupa rpeferinta cu galbenus de ou.

Se orneaza pe margini si in mijloc cu feliute de gogosar rosu si masline.

Dam totul la cuptor cca 20 min (cand cartofii si maioneza se rumesesc putin)

Eu am facut in farfurii individuale termorezistente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bachalau (cod) Zé do Pipo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.11.2012, 19:41

Fain

Sim0na 1

16.11.2012, 23:29

interesant

babi5 1

20.06.2013, 19:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!