Baclava

de brunetica in Prajituri, 21 Noi 2011 | 8831 vizualizari

 

Am facut reteta de nenumarate ori si de fiecare data o servim cu pofta la cat de delicioasa si aromata este prajitura . Reteta o am din cartea care am facut fotografiato , este o carte foarte veche i s-a ingalbenit si paginile. Sper sa va incant cu aceasta prajitura si va doresc un inceput de saptamana frumos si plin de bucurii !!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de foietaj 
  • 800 g. miez de nuca
  • 200 g. unt
  • 250 g. zahar brun
  •  jumatate de pahar de apa de trandafiri
  • 200 g apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 

  • Tapetam o tava cu hartie de copt,  si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca asezam o alta foaie de foietaj unsa cu unt , presuram din nou miez de nuca si ultima foaie de foietaj unsa cu unt. Cu un cutit bine ascutit taiem bucati patrate si stropim cu untul ramas , topit si infierbantat. Dupa ce untul a fost absorbit de foile de foietaj , tava se da la cuptorul infierbantat si se coace la foc domol.
  • Siropul il preparam din apa, zaharul. Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul, cand zaharul sa topit mai lasam cateva clocote si adaugam apa de trandafiri, lasam circa 1 minunt si oprim flacara.
  • Cand baclavaua este coapta o insiropam cu siropul clocotit.

 

TIPS-URI

1

Am folosit foi de foietaj pentru ca sant mai groase.

2

Am folosit apa de trandafiri pentru ca este folosita in reteta originala.

3

Am folosit o cantitate de miez de nuca mai mare decat scrie in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

danakarin 1

21.11.2011, 22:36

ce farmec au aceste carti vechi de bucate....si eu am una de la bunica mea, o folosesc cu mult drag.
Reteta e exceptionala, buna buna

brunetica 1

24.11.2011, 12:39

multumesc Rocsi
Multumesc doamna Danakarin , sant foarte utile cartile vechii

dany_dumy2006 1

18.01.2012, 13:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă video