Baclava

de silvi0ara in Prajituri, 17 Feb 2010 | 5034 vizualizari

 

Stiu ca e cam dulce si ingrasa,dar din cand in cand,merge.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte
  • 400 g de miez de nuca
  • 100g unt topit
  • 1 baton vanilie sau zahar vanilat 3 plicuri
  • 400 ml apa
  • 150 g miere
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite de praf de scortisoara

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se macina nucile in masina de tocat;

Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte in 3 parti.

Se iau primle 3 foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;

Se pune prima parte din amestecul de nuci si scortisoara peste foi.

Se contiua cu urmatoarele 3 foi care se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand unt topit peste foi.Se continua pana la terminarea foilor si a nucilor.Ultimul strat de foi se unge bine cu unt.Apoi se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale,sau dupa preferinta.

Dupa portionare, se pune tava la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30 minute;

Se verifica daca s-a rumenit apoi se scoate.

In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul.

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot. Se stinge apoi focul si se adauga vanilia.

Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform si se mai lasa la cuptor pana se absoarbe siropul.

Se serveste rece.Iar cine prefera poate adauga nuca de cocos sau fistic maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

violette 1

18.02.2010, 11:23

Preferata mea! Am facut si eu odata, dar nu a fost ca si cea de la pariserie, foile erau cam tari!
A ta arata foarte bine!

ionix 1

18.02.2010, 11:52

prajitura favorita a sotului meu...

liana_geicu 1

18.02.2010, 18:45

Si mie imi place foarte mult, dar nu am mai mancat de muuult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere si nuca