Baghetele frantuzesti

de Sabina in Piine, 24 Iun 2009 | 2716 vizualizari

 

daca n-am ajuns nici anul asta la Paris, aduc Parisul la mine :))
Am zis sa incep cu baghetele

 

INGREDIENTE

  • 500g amestec faina alba si tarate de grau
  • 250 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 lingura ierburi de Provence
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghetele frantuzesti:

Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc facem o adancitura unde punem maiaua. Adaugam uleiul de masline, restul de sare, mierea si ierburi de Provence. Treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in trei (vor iesi trei baghete de lungimea tavii de aragaz). Intindem fiecare parte de aluat intr-o forma cat mai dreptunghiulara si apoi rulam. Punem baghetele direct in tava, crestam usor suprafata si mai lasam la crescut 15 minute. Introducem tava in cuptor si lasam baghetele pana devin rumene (dupa cuptorul meu -aproximativ 30 de minute).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghetele frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

adry88 1

20.05.2011, 12:16

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in