Baked Alaska-2

de gaby_duceag in Torturi, 17 Iul 2011 | 4572 vizualizari

 

Exista deserturi pe care le incerc odata, le degust si apoi raman in colectia de retete testate. In schimb altele, isi capata loc de cinste :D.
Nu m-as satura niciodata de Amandina, Pavlova sau Baked alaska.
De aceea am preparat-o iar.
Daca data trecuta am ales aroma de vanilie, acum m-am jucat cu aroma puternica de trandafir si cacao.

 

INGREDIENTE

un blat de pandispan din:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • un vf cutit praf copt
inghetata din:
  • 500 ml frisca
  • 4 gabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • o lingura/doua dulceata trandafir
  • 2 linguri cacao
caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 150ml frisca lichida
  • o lingura unt
bezea
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska-2:

Blat.


Separam albusul de galbenus.


Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar.


Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul.


Omogenizam usor.


Tunam compozitia intr-o forma cu diametrul de 18-20 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, (doar pe fundul formei) si coacem blatul in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 40 minute.


Facem proba cu scobitoarea.


Il lasam la racit.


Inghetata.


Mixam bine frisca. Daca e gata indulcita o lasam ca atare. In caz contrar adaugam zahar dupa gust.


Galbenusurile le punem impreuna cu zaharul intr-o craticioara , la foc mic.


Amestecam incontinuu pana obtinem o crema fina, lucioasa.


Racim apoi adaugam peste frisca si omogenizam.


Impartim compozitia in doua.


Intr-una punem dulceata de trandafir iar in cealalta cacaua.


Amestecam bine.


Tapetam un bol rotund cu folie alimentara si turnam inghetata de trandafir.


Dam la congelator pentru 30 minute.


Caramel


Punem zaharul intr-o craticioara la foc mic si lasam pana se topeste si capata culoarea chihlimbarului.


Luam de pe foc si adaugam frisca si untul (atentie la abur si reactii)


Dam inapoi la foc si amestecam la foc mic pana se topeste caramelul.


Racim bine , scoatem inghetata de la congelator si turnam caramelul peste.


Bagam inapoi la congelator pentru 30 minute apoi scoatem si punem inghetata de cacao.


Nivelam frumos si bagam la congelator peste noapte.


A doua zi o scoatem (intentionat scriu asa=)))) ) si punem blatul deasupra.


Cu o miscare ferma rasturnam pe platou.


Preparam bezeaua batand spuma albusurile si adaugand zaharul treptat.


Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, ce nu curge din castron cand il inclinam.


Imbracam cupola de inghetata in bezea si o "coloram" cu ajutorul pistolului cu gaz.


De data asta am facut-o eu :P.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baked Alaska-2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (94)

laura2002 1

13.07.2013, 14:02

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 08:32

super

Xandrinne 1

30.11.2014, 21:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si capsuni