Baked Alaska-2

de gaby_duceag in Torturi, 17 Iul 2011 | 4364 vizualizari

 

Exista deserturi pe care le incerc odata, le degust si apoi raman in colectia de retete testate. In schimb altele, isi capata loc de cinste :D.
Nu m-as satura niciodata de Amandina, Pavlova sau Baked alaska.
De aceea am preparat-o iar.
Daca data trecuta am ales aroma de vanilie, acum m-am jucat cu aroma puternica de trandafir si cacao.

 

INGREDIENTE

un blat de pandispan din:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • un vf cutit praf copt
inghetata din:
  • 500 ml frisca
  • 4 gabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • o lingura/doua dulceata trandafir
  • 2 linguri cacao
caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 150ml frisca lichida
  • o lingura unt
bezea
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska-2:

Blat.


Separam albusul de galbenus.


Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar.


Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul.


Omogenizam usor.


Tunam compozitia intr-o forma cu diametrul de 18-20 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, (doar pe fundul formei) si coacem blatul in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 40 minute.


Facem proba cu scobitoarea.


Il lasam la racit.


Inghetata.


Mixam bine frisca. Daca e gata indulcita o lasam ca atare. In caz contrar adaugam zahar dupa gust.


Galbenusurile le punem impreuna cu zaharul intr-o craticioara , la foc mic.


Amestecam incontinuu pana obtinem o crema fina, lucioasa.


Racim apoi adaugam peste frisca si omogenizam.


Impartim compozitia in doua.


Intr-una punem dulceata de trandafir iar in cealalta cacaua.


Amestecam bine.


Tapetam un bol rotund cu folie alimentara si turnam inghetata de trandafir.


Dam la congelator pentru 30 minute.


Caramel


Punem zaharul intr-o craticioara la foc mic si lasam pana se topeste si capata culoarea chihlimbarului.


Luam de pe foc si adaugam frisca si untul (atentie la abur si reactii)


Dam inapoi la foc si amestecam la foc mic pana se topeste caramelul.


Racim bine , scoatem inghetata de la congelator si turnam caramelul peste.


Bagam inapoi la congelator pentru 30 minute apoi scoatem si punem inghetata de cacao.


Nivelam frumos si bagam la congelator peste noapte.


A doua zi o scoatem (intentionat scriu asa=)))) ) si punem blatul deasupra.


Cu o miscare ferma rasturnam pe platou.


Preparam bezeaua batand spuma albusurile si adaugand zaharul treptat.


Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, ce nu curge din castron cand il inclinam.


Imbracam cupola de inghetata in bezea si o "coloram" cu ajutorul pistolului cu gaz.


De data asta am facut-o eu :P.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baked Alaska-2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (94)

laura2002 1

13.07.2013, 14:02

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 08:32

super

Xandrinne 1

30.11.2014, 21:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos