Balmos - ca la el acasa !

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2010 | 8008 vizualizari

 

Cumnatica mea draga mi-a trimis jintita de la ea de la stana, din zona Bistritei , asa ca m-am apucat sa prepar aceasta minunatie....
Va servesc cu mare drag !

 

INGREDIENTE

  • 1 l jintita de oaie ( produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului)
  • 4-500 g faina de malai
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos - ca la el acasa !:

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute.

Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase.

Lasam sa fiarba ( amestecand continuu)pina cand iese deasupra untul( grasimea) din jintita.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Balmosul se serveste cu lapte prins ( batut) sau salata de rosii, castraveti si ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos - ca la el acasa !" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

dicarmencitta1957 1

26.05.2010, 11:49

Am venit si eu cu 5 furculite,mai ai draga Sidy?Vreau si eu......

nadina73 1

26.05.2010, 17:02

e super bun si noua ne place mult dar cum aici nu avem jantita ....................m modificat reteta si am facut si noi,o gasesti intre retetle mele "balmos fals"felicitari 5 furcu

nadina73 1

26.05.2010, 17:03

ardeleanca........... ce e din bistrita pana in tg-mures ..............o aruncatura de bat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu branza si cus-cus