Banana bread

de Bia27 in Prajituri, 18 Mar 2013 | 2208 vizualizari

 

Este o prajitura tare aromata si gustoasa,e demential gustul de banane,cel putin pt mine :))...era bine daca aveam si nuca,combinatia nuca-banana merge de minune.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1/2 cana zahar
  • 4 banane
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread:

In prima faza pasam 3 banane cu o furculita .


Punem untul intr-un bol si il mixam cu zaharul si zaharul vanilinat,pana devine cremos.Adaugam ouale pe rand,incorporandu-le bine,apoi bananele pasate.Amestecam praful de copt cu faina si punem usor peste amestecul de banane,mixand in continuare.


Ungem o forma de chec cu margarina si o tapetam cu faina,turnam aluatul in forma,pastrand 3 linguri de aluat,in care adaugam lingurita de cacao.


Taiem rondele banana ramasa si le punem in aluat,jumate sa fie in aluat si jumate in afara.Turnam cu lingura aluatul amestecat cu cacao si il omogenizam usor cu cel alb ,cu o furculita.


Dam la cuptorul preincalzit pt 1 ora,la foc mediu,facem si testul scobitorii.


Dupa ce s-a copt,il lasam putin sa se raceasca ,apoi il rasturnam ,il feliem si ne bucuram de aroma intensa de banane!!!Enjoy!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti nuca,puteti pune 1/2 cana,eu nu am mai avut.

2

Untul se mixeaza la temperatura camerei.

3

Se poate pune mai multa cacao si chiar bucati de cioco in aluat,eu nu am pus pentru a-i putea da si junioarei mele :)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

iunik 1

18.03.2013, 19:36

trebuie incercat

Sim0na 1

19.03.2013, 11:24

Am de mult pe lista reteta asta..

DeliciidelaM 1

10.04.2016, 09:17

de cand zic ca o fac si eu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu banane si crema de branza