Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Oct 2015 | 976 vizualizari

 

Un desert usor si delicios

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 5 linguri de zahar caramelizat, stins apoi cu 250 ml apa
  • 250 ml apa minerala
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 oua de casa
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 100 gr. seminte de susan
  • cca 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • crema de ciocolata cu lapte (Duo Creme de la Penny)
  • banane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte:

Caramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul.


Lasam la racit.


Intr-un bol incapator punem apa minerala, ouale, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, semintele de susan si ceaiul de zahar ars racit.


Mixam ingredientele foarte bine si adaugam faina in ploaie.


La final adaugam si uleiul, apoi punem o tigaie antiaderenta la incins la foc iute.


Cand tigaie e incinsa suficient luam compozitie cu un polonic, punem in tigaie si inclinam tigaia asa incat compozitia sa acopere in strat subtire toata suprafata.


Punem tigaia pe foc, doua minute. Timp in care clatita va capata pe o parte culoare aramie de la zaharul ars folosit la compozitie.


Intoarcem clatita pe cealalta parte si repetam apoi procedura pana epuizam toata compozitia.


Pentru servire ungem suprafata clatitelor cu crema de ciocolata cu lapte, asezam cate o banana la mijlocul fiecarei clatite, infasuram strans si taiem apoi rondele.


Sunt delicioase...


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Zamfira 1

18.10.2015, 21:32

Foarte buna idee!

-Licurici- 1

19.10.2015, 08:22

Raluca57 1

19.10.2015, 09:14

Demential! Le voi încerca!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mix de fructe cu sos caramel