Amestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. Aromatizam cu vanilie si lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.
Bananele se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Fiecare feliuta de banana se trece prin aluat, pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se prajesc pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop absorbant.
Se servesc calde cu ciocolata topita.
1
se pot servi si pudrate cu zahar sau simple, acompaniate de o inghetata
2
feliile de banane se taie pe masura ce le prajim, sa nu se oxideze
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro