Banane prajite

de Miha in Dulciuri, 11 Oct 2010 | 16069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane bine coapte (adica nu verzi)
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • Pentru servit:
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite:

Amestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. Aromatizam cu vanilie si lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Bananele se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Fiecare feliuta de banana se trece prin aluat, pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se prajesc pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop absorbant.

Se servesc calde cu ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

se pot servi si pudrate cu zahar sau simple, acompaniate de o inghetata

2

feliile de banane se taie pe masura ce le prajim, sa nu se oxideze

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu mure