Banane prajite

de Miha in Dulciuri, 11 Oct 2010 | 12925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane bine coapte (adica nu verzi)
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • Pentru servit:
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite:

Amestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. Aromatizam cu vanilie si lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.


Bananele se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Fiecare feliuta de banana se trece prin aluat, pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se prajesc pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop absorbant.


Se servesc calde cu ciocolata topita.


 

TIPS-URI

1

se pot servi si pudrate cu zahar sau simple, acompaniate de o inghetata

2

feliile de banane se taie pe masura ce le prajim, sa nu se oxideze

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

elena1988 1

19.01.2011, 11:05

Cris2711 1

12.03.2011, 10:47

Miha omori publicul

-Licurici- 1

19.12.2017, 03:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere