Budinca de orez cu smochine

de babi5 in Dulciuri, 13 Feb 2014 | 992 vizualizari

 

Ieri Cleme m-a provocat cu budinca ei si fiindca mi-a placut tare mult cum arata, azi provocarea s-a transformat in fapte. Asa ca m-am apucat de treaba desi nu ma simt bine deloc, dar daca ma las la pat nu ma mai ridic, asa ca mai bine ma straduiesc sa razbesc intr-un fel placut... adica imi fac curaj singura... Eu fiindca am avut in casa doua pachetele cu smochine m-am gandit sa folosesc un pachetel la prepararea budincii, am indraznit, am zis ca daca nu-mi reuseste oricum va spun si daca este buna si daca nu este buna, dar vreau sa va spun ca surpriza a fost una tare placuta, atat de bun gust au smochinele fierte in lapte de nu va puteti inchipui. Sa vedeti cea iesit. A iesit un picut prea dulce fiindca si smochinele au avut contributia lor. Daca vreti sa o faceti tineti cont de acest aspect

 

INGREDIENTE

  • 15 linguri orez
  • 800 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 150 gr smochine
  • 3 zahar vaniliat
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • cateva piersici decojite din compot (pentru decor )
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu smochine:

Se spala bine orezul apoi se pune la fiert cu praful de sare si cu apa. Cand apa a scazut se adauga laptele fierbinte si smochinele taiate bucatele mici. Se adauga 2 zahar vaniliat si 200 gr zahar. Cand orezul este bine fiert se da la o parte si se lasa sa se raceasca.


Intre timp separam ouale, albusul de galbenus, apoi frecam bine galbenusurile cu 1 zahar vaniliat si 100 gr zahar si cand devine cremos adaugam peste orez si amestecam bine cu o paleta. Batem bine si albusurile. Cand devin ca o spuma sticloasa adaugam si albusul peste orez si amestecam cu o paleta de jos in sus, usor.


Punem intr-o forma unsa cu unt. Eu am folosit minunata cratita Dry Cooker si doua forme de silicon de briose. Am introdus tavile in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si am lasat pana a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat sa se raceasca, am scos din forme si am ornat cu piersici decojite din compot (facut in casa ).


Bun tare! Pofta sa aveti si de mancat si de preparat. Indrazniti fiindca este super buna

 

TIPS-URI

1

Un desert super bun

2

se pot adauga in budinca si visine fara samburi

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

14.02.2014, 09:21

Anett 1

14.02.2014, 09:52

babi5 1

14.02.2014, 09:58

Bya Ralu,Buhuhuuu,Anett, Super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu banane